Tinder'dan tecavüz skandalı

Avustralya'da Tinder platformu üzerinden yapılan tecavüz skandalı program kullanıcılarını tedirgin etmeye başladı.

Tinder'dan tecavüz skandalı

Avustralya'da üç kadına tecavüz eden ve bir kadına cinsel saldırıda bulunan Glenn Hartland, bu kadınlarla Tinder platformu üzerinden konuştuğu haberi sosyal medyaya bomba gibi düştü.Program kullanıcılarını tedirgin etmeye başladı.

Arkadaşlık kurma platformu Tinder'da yaşanan bir olaya göre Avustralya'da üç kadına tecavüz eden ve bir kadına cinsel saldırıda bulunan Glenn Hartland, 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yaşanan bu olaylar sonrasında Avustralyalı kadın kullanıcılar uygulamadan tedirginlik duymaya başladılar.

Tinder'dan tecavüz skandalı

Melbourne'un Moonee Ponds bölgesinde yaşayan ve günün büyük bölümünü Tinder üzerinde geçiren 44 yaşındaki Glenn Hartland, 2014 ve 2016 yılları arasında Tinder'da tanıştığı üç farklı kadına tecavüz etmiş. Kadınların mahkemeye gitmeleri üzerine yargılanan Hartland, en nihayetinde 11 yıllık hapis istemiyle cezalandırıldı.

Tecavüz ettiği kadınlara ilk başta romantik ve kibar davranarak duygusal yakınlık sağladığı öğrenilen Glenn Hartland'ın kadınları evine çağırarak cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi. Ayrıca dördüncü kadına ise otelde saldırıda bulunduğu aktarılan 44 yaşındaki adamın 2016 yılının başında bir kadını online taciz ettiği de dile getirildi.

TİNDER'IN ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR

Konu hakkında konuşan dava hakimi Paul Higham ise tecavüze uğrayan Avustralyalı kadınların korkusuz, güçlü ve cesur olduklarını belirtti. Tinder'ın daha güvenli bir platform olması için uyarıda bulunan hakim, kadınların da her terlü konuda bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

TİNDER NASIL OLUŞTU

Tinder, yalnızca mobil platformlar üzerinde şu an için Android ve iOS kullanılabilen bir "dating" uygulaması. 2012 yılının Eylül ayında Los Angeles/ABD'de kurulan şirketin, şu an için 20'nin üzerinde çalışanı bulunuyor.

Tinder'in işleyişi oldukça basit. Sizin ve arkadaşlarınızın sosyal ağlardaki arkadaşlarını anonim olarak beğendiğiniz takdirde, beğendiğiniz kişiler de sizi beğenirsen tanımadığınız kişilerle tanışma şansı elde ediyorsunuz. Yani Tinder'da lokasyon olarak birbirine yakın olan ve daha önce tanışmamış iki insan birbirini beğendiğinde; platform bu iki kişinin uygulama içinde tanışmasına,chat yapmasına izin veriyor.

Tinder'da karşı cinse ait olan kişilerin ismi, fotoğrafları, ortak ilgi alanlarınız veya arkadaşlarınız, kilometre cinsinden size olan uzaklıkları ve açıklamaları gösteriliyor.

Tinder çalışma mantığı olarak Bang With Friends isimli, kısa sürede oldukça popüler olan platforma oldukça benziyor. Tinder için Bang With Friends'in daha "yumuşak" versiyonu diyebiliriz. Bu arada Bang With Friends'in Apple tarafından yasaklandığını ve App Store'dan kaldırıldığını hemen belirtelim.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡