Trabzon Havalimanına Sis Engeli. Bazı Uçak Seferleri İptal Edildi

Doğa şartlarının zaman zaman engel olduğu Trabzon Havalimanı seferleri sis yüzünden iptal edildiği belirtiliyor

Trabzon Havalimanına Sis Engeli. Bazı Uçak Seferleri İptal Edildi

Trabzon'da etkili olan sis nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sisin görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle Trabzon Havalimanı'ndan yapılması planlanan İstanbul ve Ankara seferleri gerçekleştirilemedi.

Sisin etkisini kaybetmesinin ardından hava ulaşımının normale döneceği kaydedildi.

Trabzon Havalimanına Sis Engeli. Bazı Uçak Seferleri İptal Edildi

TRABZON HAVALİMANININ TARİHÇESİ

Trabzon Havalimanı 1957 yılında Hava Meydanı olarak trafiğe açılmış olup 29.11.1995 tarihinde Genel Müdürlüğümüz yönetim kurulunun 503 sayılı kararı ile Havalimanı statüsüne kavuşturulmuştur. Havalimanımızda sırası ile C-47, F-27, F-28 ve DASH-7 uçakları ile hizmet verilirken 12.01.1985 tarihinde 45X2.640 metre ebatlarındaki ışıklandırılmalı yeni pistimizin hizmete verilmesi ile her türlü uçağın iniş ve kalkışına müsait hale gelmiştir. CAT-1 standartlarında hizmet vermektedir.

 

Havalimanımız 660 X 120 m ebatlarında aprona sahip olup,  aynı anda 14 adet Büyük gövdeli uçak park kapasitesindedir.

 

22.06.1988 tarihinde geçici hudut kapısı ilan edilen Havalimanı tarifeli /tarifesiz, iç hat / dış hat  uçuşlarına açık, 24 saat süre ile yerli ve yabancı hava trafiğine hizmet vermektedir.

 

Havalimanımızın Dış hatlara açılması ile Gümrük Müdürlüğü, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, Emniyet Şube Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, Maliye Birimi ile Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği birimleri oluşturulmuştur. Catering hizmetlerini THY DO&CO vermekte, Yer hizmetlerini ise HAVAŞ A.Ş. ve ÇELEBİ A.Ş yürütmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡