Trok ne demek, TDK'ya göre Trok kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

İnsanlar kendi aralarındaki konuşmaları esnasında bazen hiç duymadığımız kelimeleri telaffuz ederler Trok nadiren de olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Trok ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Trok kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Trok ne demek, TDK'ya göre Trok kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Gündelik hayatımızda Türkçe'de olan bazı kelimeleri ilk kez duyarız ve anlamını çok merak ederiz. Trok ne demek? Trok TDK'ye göre sözlük anlamı nedir? Detayları sizin için araştırdık..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi trok kelimesi. Peki trok ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre trok nedir, trok kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

Trok kelimesini hayatımızın her alanında, sosyal medya da, televizyon da dergi veya gazete okurken karşılaşacağımız sık kullanılan kelimeler arasında. Trok kelimesinin anlamı ile birlikte kökeni ve doğru yazılışı ile örnek cümlelere buradan ulaşabilirsiniz.

ne demek

TROK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Trok kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Trok kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre trok kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Değişim

TROK CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Bu trok muamelesinde, kendi malı için daima üste para isterdi.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡