Trump Beyaz Saray'da iftar yemeği verdi

Görevine yaklaşık 1.5 yıl önce başlayan ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da ilk kez iftar verdi. Beyaz Saray’daki geleneğin dışına çıkarak geçen yıl iftar vermeyen Trump, bu yıl dar katılımlı bir davette, ağırlıklı olarak Washington’da görevli yabanc

Trump Beyaz Saray'da iftar yemeği verdi

Katılımcı listesi resmi olarak açıklanmazken, Beyaz Saray muhabirlerinin bildirdiğine göre programa Suudi Arabistan, Ürdün, Mısır, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Tunus, Irak, Katar, Bahreyn, Fas, Cezayir ve Libya’dan diplomatik temsilciler katıldı.

Oruçların açılmasından önce kısa bir konuşma yapan Trump, tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutladığını ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman ülkelerden temsilcileri Beyaz Saray’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Öte yandan hem Trump’ın İslamofobik söylemlerini hem de Beyaz Saray’daki iftara davet edilmemelerini protesto eden bazı Müslüman sivil toplum örgütleri, Beyaz Saray önündeki Lafayette Park’ta “alternatif” iftar programı gerçekleştirdi.

Trump Beyaz Saray'da iftar yemeği verdi

BİR GAF DAHA...

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya, en son devreye giren gümrük vergisi uygulamasına ilişkin yaptığı telefon görüşmesinde, “Beyaz Saray’ı siz yakmadınız mı?” diye sordu. CNN televizyonunun haberine göre Trudeau, “Gümrük vergisi uygulamasını nasıl ulusal güvenliğe bağlarsınız?” diyerek bu konuda açıklama talep etti, Trump ise bunun üzerine Beyaz Saray’la ilgili sözlerini dile getirdi. Ancak Beyaz Saray’ı 1814’de yakan Kanada değil, ABD ile savaşan İngiltere’ydi. Bu nedenle Trump’ın sözleri, Kanadalıların tepkisini çekti.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡