TSK'da büyük FETÖ operasyonu: 52 gözaltı

İzmir merkezli 33 ilde FETÖ/PDY'nin TSK'daki kripto para yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 40'ı muvazzaf 88 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 52 şüpheli arasında albaylar da bulunuyor.

TSK yapılanması kapsamında düzenlenen İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY yapılanması kapsamında faaliyet gösteren ve "mahrem imamlarca" ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları belirlenen kişilere operasyon düzenlendi. Operasyonda 88 şüpheliden 52'si yakalanırken, diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ARALARINDA YARBAYLAR DA VAR

İzmir merkezli operasyonda 3 albay, 3 yarbay, 10 binbaşı, 22 yüzbaşı, 2 üsteğmen ile meslekten ihraç edilen, emekli olan, istifa eden, sözleşmesi feshedilen 21 albay, 4 yarbay, 5 binbaşı, 13 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 1 teğmenin de olduğu belirtildi Soruşturma kapsamında toplamda 40'ı muvazzaf, 88 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başta İzmir olmak üzere 33 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 52 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Selçuk, Şanlıurfa Birecik ve Erzurum Karayazı ilçe jandarma komutanlarının da bulunduğu öğrenildi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡