YÖK'ten YDS adayları için şartlı kayıt imkanı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, 27 Eylül’e ertelenen YDS nedeniyle sonuç belgesi olmadığı için lisansüstü programlara başvuru yapamayan adayların YDS puanlarına ilişkin belgelerini, sınav sonuçları açıklandıktan sonra yükseköğretim kurumlarına ibraz etme hakkı getirdiklerini duyurdu.

YÖK'ten YDS adayları için şartlı kayıt imkanı

Koronavirüs salgını nedeniyle ÖSYM takvimi güncellenmiş buna göre Yabancı Dil Sınavı (YDS) 27 Eylül tarihine ertelenmişti.

Bu nedenle yükseklisans yapmak isteyen adaylar YDS Şartı aranan üniversitelerin programlarına başvuru yapamamaktaydı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, adayların mağduriyet yaşamaması için yeni bir hak getirdiklerini açıkladı. 

Buna göre, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2020-2021 güz dönemi lisansüstü başvurularına mahsus olmak üzere, lisansüstü programa başvuru sırasında ilgili üniversiteler tarafından aranan “YDS puanının değerlendirme işlemlerine katılmamasına ve kayıt hakkı kazanan adayların şartlı kaydının yapılması" kararlaştırıldı.

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİNE DE ŞARTLI KAYIT HAKKI

Araştırma görevlileri için de doktora veya sanatta yeterlik başvuru ve kabul şartları arasında yer alan yabancı dil puanı belgesinin süresi bitenlerin, “yüksek lisans programına kayıt yaptırdıkları dönemde ibraz ettiği puanların kullanılarak şartlı kayıtlarının yapılmasına" imkân tanındı.

Tüm YDS adaylarını ilgilendiriyor: YDS için şartlı kayıt imkanı

YDS İÇİN 5 GÜN ŞARTI

Başvurularını yabancı dil puanları bulunmadan yapan adayların, ÖSYM'nin 27 Eylül 2020 tarihli YDS sonucunun açıklamasından itibaren 5 gün içinde mesai bitimine kadar ilgili yükseköğretim kurumuna sonuç belgelerini ibraz etmeleri gerekecek. Belgelerini belirlenen tarihe kadar ibraz etmeyenler, kayıt şartlarını sağlamadığından kayıt işlemleri iptal edilecek.

''ÖĞRENCİ DOSTU YÖK''

YÖK yetkilileri, “Öğrenci dostu YÖK" olarak, içinde bulunulan zor şartlarda, öğrenci lehine olan makul gerekçeleri istismara yol açmamak şartıyla, her zaman dikkate alacaklarını belirtti.

Tüm YDS adaylarını ilgilendiriyor: YDS için şartlı kayıt imkanı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡