Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

Dünya Turizm Haftası yaklaşıyor. Doğal güzellikleri ile her yıl binlerce turist çeken Türkiye'de, turizm haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Peki Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır? Dünya Turizm Haftası ile ilgili her şey haberimizde...

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

Turizm Haftasının temel amacı turizmin önemi konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve halkın turizm hareketlerine daha etkin katılımını sağlamaktır. Her yıl ülkemizde 1 hafta boyunca Turizm Haftası kutlanmaktadır. İşte Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır? sorularının yanıtları....

TURİZM HAFTASI NE ZAMAN 2021?

Dünya Turizm Haftası, 15 Nisan -21 Nisan tarihleri arasında kutlanmaktadır.

1 hafta boyunca halka ve özellikle gençlere yönelik çeşitli konferans, seminer, sempozyum, panel, haftanın önemini vurgulayan çeşitli yarışmalar, defileler ve çevre gezileri düzenlenmekte, dolayısıyla turizmin sürekli gündemde kalması sağlanır.

Turizm, ülkelerin iç pazarını önemli ölçüde hareketlendirirken turistik faaliyetler sayesinde de insanlar hem eğlenmekte hem de çok değerli kültürel bilgilere sahip olabilmektedir. Turizm Haftası ile ilgili şiirler burada. Türkiye turizminin önemine dikkat çekmek, turistik alanlarda yapılabilecek iyileştirme faaliyetlerini düzenlemek ve turizm sektörünün Türkiye içerisinde yaşadığı sorunlara değinerek bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla her yılın 15-22 Nisan aralığında kalan hafta Turizm Haftası olarak belirlenmiştir.

Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış; turizmden beklentileri olan ülkeleri bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir. Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetler, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurmuştur. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizmin yararlarını en önemli göstergesi olmuştur.

DÜNYA TURİZM HAFTASI  NEDİR?

Turizm  insanların dinlenme, eğlenme gibi turistik amaçlarla geçici seyahatleri, en az bir gece konaklamaları, turizm işletmelerinin ürettikleri mal ve hizmetleri satın almalarıyla ilgili olaylar ve ilişkiler bütününe denmektedir.

Turist ise belirli bir gelire ve boş zamana sahip olan konaklama, yeme, içme ve seyahat gibi somut dinlenme, eğlenme, merak, kültür, eğitim, spor, dini gerekler vb. soyut amaçlarla sürekli yaşadığı, çalıştığı bölgeden başka bir bölgeye seyahat eden ve gittiği bölgede en az bir gece konaklayan ekonomik anlamda tüketici olan kişi ya da kişiler topluluğuna ise turist denmektedir.

İnsanlar daima yeni yerler görmek, bigiler kazanmak, eğlenmek, dinlenmek isterler. Alışveriş yaparlar. Daha sağlıklı olmak ve bazı hastalıklarını tedavi etmek için kaplıcalara, içmecelere giderler. Dağcılık, avcılık gibi sporları yapmaya elverişli yerlere gederler. Dini vecibeleri yerine getirmek için kutsal yerleri ziyaret ederler. Bu gibi geziler yurt içinde yapıldığı zaman iç turizm, yurt dışında yani ülkeler arasında yapılıyorsa dış turizm olur. Kendi ülkemizde turistik gezi yapanlara yerki turist, kendi ülkesi dışındaki ülkelerde turistik gezi yapanlara da yabancı turist denir.

Ülkemiz, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, iklimi, denizi, kumu, misafirperver insanları ile dünyanın en güzel turistik bir ülkesidir. Yabancı turistlerin aradığı, tekrar tekrar geldiği cennet ülkemiz Türkiye, son yıllarda sayıları hızla artan yabancı turistleri misafir etmektedir.

Yurdumuzda turizm hareketleri son yıllarda canlandı. Yollar, taşıt araçları, eğlence yerleri yetersizdi. Özellikle son yıllarda büyük turizm yatırımları yapıldı. Yabancı turistlerin rahatlıkla konaklayacakları modern oteller ve moteller yapıldı. Temiz, ucuz, lezzetli Türk yemekleri sunan lokantalar açıldı. Plajlar, kampinkler, eğlence yerleri, alışveriş merkezleri ile turiste en iyi hizmet getirildi. Böylece özellikle yabancı turistler güvenle, rahatlıkla, mutluluk içinde yurdumuza gelmekte ve kalmaktadır. Bu konuda devletin görevleri yanında vatandaş olarak da hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında turistik yerlerimizi korumak, geliştirmek,temizliğine çok dikkat etmek ve tanıtmaktır. Yerli olsun, yabancı olsun turist temizlik ister, güler yüz, doğruluk ister. Turistlere karşı göstereceğimiz sıcak ilgi, yakınlık, yardımcı olmak Türk misafirperverliğinin, Türk vatandaşlığının gereği ve insanlık borcudur. Ülke kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Ülkemizden memnun olarak ayrılan turist, daha çok turistin gelmesine sebep olur. Daha çok turist, daha çok döviz demektir. Daha çok döviz de kalkınma, zenginlik, mutluluktur.

DÜNYA TURİZM HAFTASININ ÖNEMİ NEDİR?

Anadolu toprakları, sahip olduğu konum sebebiyle çok eski yıllardan beri çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu topraklarda yaşam sürdürmüş onlarca uygarlık, bizlere sayısız eserler bırakmıştır. Bu da ülkemizi turizm açısından zengin bir yer yapmaktadır. Dövizin turizm yoluyla elde edilmesine yönelik faaliyetler, bu sektörün milli ekonomide önem kazanması sonucunu doğurmuştur. Turizmin özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesine yaptığı olumlu katkı, ekonomik yönden turizmin yararlarını en önemli göstergesi olmuştur.

Turizm Haftası’nda turistik yerlerimizi tanıtmak, ülkemize daha çok turist gelmesini sağlamaktır. Ülkemize gelen yabancı turistleri memnun etme yollarını açıklamaktır. Turizm, turistlere ve ülkelere büyük faydalar sağlar. Turistik gezi yapan kişi yeni yerler, insanlar tanır. Tarihi yerleri ve eserleri görür. Doğal güzelliklerden faydalanır. Böylece bilgisi, görgüsü artar. Yeni tanıdığı insanlarla dostluklar, arkadaşlıklar kurar. Dünya insanları arasında yakınlaşma, sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurulur. Barış içerisinde mutlu yaşama duyguları gelişir, güçlenir.

Ülkemizde turist alan pek çok şehir vardır ve ülkemizdeki turizmin tanıtılması için bu haftada çalışmalar yapılmaktadır. Ülkemizde Antalya, Didim, Çeşme, Kuşadası gibi şehirler özellikle yaz aylarında çok sayıda turist alır. Buradaki turistlerin memnuniyetinin sağlanması çok önemlidir. Bu yüzden turistlere her zaman anlayışlı davranılmalı ve yardımcı olunmalıdır. Ülkenin kalkınabilmesi için turistlere ve turizme ihtiyacımız olduğu unutulmamalıdır.

Turizm, ulusal ve uluslararası düzeyde kazandığı dev boyutlarla, yatırımları ve iş hacmini geliştiren, gelir oluşturan, döviz sağlayan, istihdam alanları açan, sosyal ve kültürel hayatı etkileyen önemli toplumsal ve insancıl fonksiyonları başaran bir nitelik kazanmıştır. Bu nitelik dünyada turizme yönelik ulusal ilgiyi artırmış; turizmden beklentileri olan ülkeleri bu endüstrinin geliştirilmesine yöneltmiştir.

Turizmin ülkelere sağladığı faydalar da çok önemlidir. Turistik yerler, turistlerin gelmesiyle şenlenir. Hareketli ekonomik hayat meydana gelir. Alışverişler çoğalır. Turizm hizmetlerinde yenilikler, gelişmeler olur. Özellikle yabancı turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için harcadıkları para yani “DÖVİZ” ülkede kalır. Döviz; bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktördür. Turizm de döviz sağlayan kaynaktır. Bu yüzden ülkelerin zengin olmasında, insanlarının kalkınmış bir ülkede daha mutlu yaşamasında turizmin rolü büyüktür.

Turizm, ülkelerin iç pazarını önemli ölçüde hareketlendirirken turistik faaliyetler sayesinde de insanlar hem eğlenmekte hem de çok değerli kültürel bilgilere sahip olabilmektedir. Yabancı ülkelerden gelen turistler ise ülkeye döviz kazandırarak ülke için çok faydalı olmaktadırlar. Ekonominin güçlenebilmesi için de turizmin güçlü olması şarttır ve ülkemiz bu açıdan çok şanslıdır.

TURİZM HAFTASI İLE İLGİLİ SÖZLER

Turizm, bacasız fabrikadır.

Memnun ayrılan turist, daha çok turist demektir.

Turizmin anahtarı temizlik ve hoşgörüdür.

Turizm, kalkınmanın lokomotifidir.

Turizm hizmetle gelişir, sevgi ile büyür.

Yurdumuzdan hoşnut ayrılan her turist bizim yeni bir dostumuzdur.

Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur.

Temizlik turizmin, turizm kalkınmanın anahtarıdır.

Memnun ayrılan turist, daha çok turist demektir.

Turizmin anahtarı temizlik ve hoşgörüdür.

Turizm hizmetle gelişir, sevgi ile büyür.

Turiste saygı varsa, turizmde kaygı yoktur.

Bir memnun turist, bin turist yollar.

Turizm, kalkınmanın lokomotifidir.

Hiç bir mavi Akdeniz’den güzel değildir.

Anadolu Geçmiş Uygarlıkları Sergileyen Doğal Bir Müzedir

Turist Memnuniyetini Dövizle Açıklar

Turizmi Sevgi Ve Hoşgörü Besler

Turizm, bacasız fabrikadır.

Turizm Hizmetle Büyüyen, Sevgiyle Gelişen Ağaçtır

Turizm İnsanları Kaynaştıran En Kuvvetli Sevgi Bağıdır

Turistin Milleti Değil, Memnuniyeti Önemlidir

Ülkenin Saygınlığı, Turizmin Yaygınlığı İle Artar

Tatilinizi İster Evinizde Geçirin, İster Türkiye’de

Turisti Kazanan Geleceği Kazanır

Turizmde İlke Tertemiz Ülke

Turisti aldatan, kendini ve ülkesini aldatır.

Su akar iz bırakır, turist döviz bırakır.

Güleryüz turistler için tavsiye mektubudur.

Yurdumuzdan hoşnut ayrılan her turist bizim yeni bir dostumuz­dur.

Turizm yolu, barış ve kalkınma yoludur.

Turiste saygı varsa, turizmde kaygı yoktur.

Bir memnun turist, bin turist yollar.

Hiç bir mavi Akdeniz'den güzel değildir.
 

TURİZM HAFTASI İLE İLGİLİ ŞİİRLER

DÖRT MEVSİMDE GEL
Kırında kekik, bahçede lale, sümbül,
Tortum’da çağlayan, İstanbul’da boğaz,
Rize’de çay, Isparta’da halı ve gül,
Turistleri bekler her yıl, ille de yaz! ..
Gör Konya’yı, Adıyaman ile Van’ı,
Anadolu’dur ilk insanın vatanı.
Aydın Zeybeği, Bursa Kılıçkalkanı,
Karşılar turistleri hem kış, hem de yaz! ..
Başka güzel Bodrum, Marmaris dolayı,
Çalsın Erzurum Barı, Sivas Halayı.
Ne güzel olur Türkiye’de balayı,
Gezilir dört mevsim, özellikle de yaz!..
Birecik’te kelaynak, gülünde bülbül,
Selimiye, Ayasofya, Balıklıgöl,
Turiste cennet Türkiye, değildir çöl.
Dostlarını da getir gelecek yaz!

Kazım Saymalı

TURİZMDİR MESLEĞİM

Turizm’dir mesleğim,
Güleryüzdür görevim.
Gece gündüz çalışır,
Harekettir bereketim.

Uluslararasıdır hedefim.
Ama vatandaşımdır önceliğim,
Ayşe, Fatma, Hasan, Mustafa
Sizleride beklerim.

İşletmenin öz kişiliği,
Sevmektir mesleğini.
Yarınlardır geleceği,
Yine bekleriz derken.

Güzel anılarınızı bırakırken,
Hatırlanmak isteriz.
Size hoşçakalın derken,
Yeniden bekleriz.

Türkan Yakın

HOŞGELDİN TURİST KARDEŞ

Öyle güzel bir ülke,seçmişsin görmek için,
Gezdiğin her yer sana,olacak gönülden eş;
Bıkmadan tadacaksın,zevkleri biçim biçim
Hoş geldin Türkiye’ye,hoş geldin,Turist Kardeş.

Sıcak kanlı insanlar diyarıdır bu ülke,
Türkler konukseverdir,hepsi yürekten kardeş;
Doğruluk ve temizlik,en önde gelen ilke
Doya doya gez,eğlen; gönlünce Turist Kardeş.

Türkiye’nin her yeri,cennetten bir köşedir,
Zümrüt dağ,berrak deniz,altın sarısı güneş;
Halkının her hüneri,doyulmaz bir neşedir
Sağlık,sevinçle doldur,gönlünü Turist Kardeş.
Dil,din,ırk renk gözetmez; herkesi bilir kardeş;
Aranmak,anımsanmak,tutkusu doya doya
Ya gel; ya selam gönder,dostunla turist kardeş.

Bir tarih hazinesi,baştan başa Türkiye,
Bin bir çeşit uygarlık bulursun,değil üç-beş;
Tanrı, bol bol bahşetmiş,her şeyi bu ülkeye
Sımsıcak kucağına,hoş geldin Turist Kardeş…

Naim Yalnız

CENNETİM TÜRKİYEM

Cennetim Türkiyem.
Doğu ayrı bir güzeldir,
Etsunlanmış gibidir, Van Kalesi,
Ortasında gölünün, AHTAMARA adası,
Gaziler diyan Antep,
Halil Ibrahim Sofrası,Balıklıgöl,
Tüm mevsimlerin bir arada yaşandığı Hakkâri,.
Zap suyundan geçilemese de
Bakir bir güzeldir Çölemerik.
Kapadokyada. ihlara vadisi,
Gözel bir rüyadır, Peri bacaları,
Toroslardan inilince Güneye
Akdeniz kucaklar bembeyaz suIarıyla,
Karadenizin HA UŞAKLARİNİ unuttum sanma!
Yeşilden başka renk tanımayan,
Finduklar, çaylar, hamsiler diyarı
Cennetim TÜRKİYEM

Münevver Erilmez

TÜRKİYE

Türkiye’mde insanlar,
Dört mevsimi yaşarlar.
Gelmeyenler bilemez,
Ne ararsan bizde var.

Yeraltı bir define,
Güç yetmez kıymetine.
Hatta paha biçilmez,
Her yeri bir hazine…

Çoktur eserlerimiz
Bitmez değerlerimiz.
Tek değer var kaybolmaz,
Yüksek karakterimiz

Kasım KAPLAN

YURT TÜRKÜSÜ

Güzel yurdum dağlarını,
Uzaktan göresim gelir.
Keskin esen yellerine,
Kendimi veresim gelir.

Gözümde tüter damların,
Sakız kokulu çamların,
Türkü söyler akşamların,
Bana kendi sesim gelir.

Su içtim kaynaklarından,
Gölgelerinde uyudum.
Kuşlarının söylediği
Şen türkülerle büyüdüm.

Ninniyle salladın beni,
Şefkatle kokladın beni,
Sevginle bağladın beni,
Güzel yurdum, güzel yurdum.

Vasfi Mahir KOCATÜRK

ÜLKEMİZDEKİ TURİSTİK YERLERDEN ÖRNEKLER

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

YEDİGÖLLER

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

YASON BURNU

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

TUZ GÖLÜ

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

RİZE KALESİ

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

PERŞEMBE YAYLASI

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

PAMUKKALE TRAVERTENLER

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

NEMRUT DAĞI

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

MANAVGAT ŞELALESİ

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

İSHAK PAŞA SARAYI

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

GÖLCÜK GÖLÜ

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

ÇEŞME

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

BODRUM

Turizm Haftası ne zaman 2021? Turizm Haftası nedir, neler yapılır?

AMASYA

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Zincir marketler şimdi yandı! Fahiş fiyat denetimlerinde kapatma cezası yolda
Zincir marketler şimdi yandı! Fahiş fiyat denetimlerinde kapatma cezası yolda
Küresel risk iştahının devam etmesi altın ve gümüşü öne çıkarıyor…
Küresel risk iştahının devam etmesi altın ve gümüşü öne çıkarıyor…
Kartal Belediyesi kreş öğrencilerinin resim sergisi büyük beğeni topladı
Kartal Belediyesi kreş öğrencilerinin resim sergisi büyük beğeni topladı
Çok Okunanlar
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
Bugün Gram Altın ne kadar, kaç TL'den alınıp satılıyor? 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları
Bugün Gram Altın ne kadar, kaç TL'den alınıp satılıyor? 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları
Pendik Halk Eğitim merkezinden muhteşem gece! İzleyenler Türk sanat müziğine doydu
Pendik Halk Eğitim merkezinden muhteşem gece! İzleyenler Türk sanat müziğine doydu
DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı ve saygı duruşu talebi DEM Partili üyeler tarafından reddedildi
DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı ve saygı duruşu talebi DEM Partili üyeler tarafından reddedildi
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…