Türk Edebiyatı'nın acı kaybı: Emine Işınsu hayatını kaybetti!

Türk edebiyatının önemli isimlerinden roman ve oyun yazarı Emine Işınsu Öksüz, yaşamını yitirdi. Ünlü yazarın acı haberini ise eşi Prof. Dr. İskender Öksüz duyurdu.

Türk Edebiyatı'nın acı kaybı: Emine Işınsu hayatını kaybetti!

Edebiyatımızın önemli kalemlerinden olan Emine Işınsu'nun vefatı üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından taziye paylaşımda bulundu. Kalın, "Emine Işınsu hanımefendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

Ünlü yazarın acı haberini  83 yaşındaki eşi Prof. Dr. İskender Öksüz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Az önce eşim Emine Işınsu'yu kaybettim." ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI SÖZCÜSÜ KALIN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın paylaşımında "Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden Emine Işınsu hanımefendiye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." taziye dileğinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan paylaşılan mesajda ise "Edebiyatımızın değerli kalemlerinden Emine Işınsu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

EMİNE IŞINSU KİMDİR?

17 Mayıs 1938’de babasının Tümen Komutanı olarak görev yaptığı Kars’ta doğdu. Cumhuriyet döneminin tanınmış şair ve yazarı Halide Nusret Zorlutuna ile Tümgeneral Aziz Vecihi Zorlutuna’nın kızıdır. 

Detaylı biyografisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...

 

1
0
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡