Türk Kızılay aracına hain saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

Türk Kızılayı, Suriye'nin kuzeyine doğru giden aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir personelin şehit olduğunu, bir personelin ise yaralandığını duyurdu.

Türk Kızılay aracına hain saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

Türk Kızılay'ından yapılan açıklamada, acı haber duyuruldu. Açıklamaya göre üzerinde ve tavanında Kızılay amblemi bulunan seyir halindeki Türk Kızılay aracına, Çobanbey- El-Bab arasında, plakasız iki araç içerisinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından çapraz ateş açıldı.

Saldırı sonucu araçta bulunan Kızılay El-Bab Sevgi mağazasında çalışan bir Türk Kızılay personeli şehit oldu, bir personel de yaralandı. Bir kişi de saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Öte yandan saldırıda yaralanan Kızılay personeli Çobanbey'de tedavi altına alına alınırken hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ilk tedavisinin ardından Türkiye'ye sevk edileceği belirtildi.

Türk Kızılay aracına hain saldırı: 1 şehit, 1 yaralı

BAŞKAN KINIK: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

Saldırı haberi üzerine bölgeye giden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, yaptığı açıklamada,"Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum."dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN HAİN SALDIRIYA KINAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te hain saldırıyı kınadı. Twitter hesabından açıklama yapan Çelik,"Dünyadaki tüm muhtaçların ve mazlumların kardeşi Kızılay’a yapılan alçak saldırıyı kınıyoruz. Suriye’nin El bab bölgesinde insani yardım için bulunan Kızılay
ekibimize, açılan ateş sonucu bir Kızılay personelimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin.  Şehidimizin mekanı cennet olsun. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz.Araçlarında Kızılay amblemi bulunan ekibimize yapılan bu saldırı, aynı zamanda uluslararası hukuku da hedef almıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle lanetliyoruz."
dedi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡