Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2 yeni koronavirüs kararı

Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerin'de alınan tedbirlere 2 yenisi eklenmesi gündemde geldi. Salgın nedeniyle terhis ve celplerin ertelenmesi ve bedelli askerlerin uzaktan eğitime alınması planlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 2 yeni koronavirüs kararı

Yeni tip koronavirüs dünya genelinde 2 milyona yakın insanın ölümüne neden oldu.

Salgın halini alan ölümcül koronavirüs nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nde de (TSK) alınacak iki yeni tedbir gündem oldu.

TSK'da ki bu önemli iki başlık, terhis ve celplerin ertelenmesi, bedelli askere uzaktan eğitim verilmesi.

 Milli Savunma Bakanlığı terhis ve celplerin ertelenmesini seçenekler arasına aldı.TSK'da son celp 19 Mart'ta, son terhisler de 1 Nisan'da yapıldı. 60 bin asker terhis olurken, 60 bin kişi de silah altına alındı. Yani bu haber 120 bin kişiyi ilgilendiriyor.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu hareketlilik endişe yarattı. Erteleme planının da bu yüzden gündeme alındığı belirtildi. Yetkililer, "Gerekirse Mehmetçik geç terhis olsun ama evlerine sağlıklı gitsin" değerlendirmesinde bulundu.

BEDELLİ ASKERE UZAKTAN EĞİTİM GÜNDEMDE

TSK'da alınması planlanan bir diğer önlem de bedelli askerliğe ilişkin. Bedellilerin kışlalara gitmeden, eğitimlerini uzaktan almaları planlanıyor. 

SON KARAR CUMHURBAŞKANINDAN

Konuya ilişkin son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. 

KAYNAK: HÜRRİYET

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡