Türk Telekom neden çekmiyor? Ne zaman düzelecek?

İstanbul'da meydana gelen depremin ardında Türk Telekom şebekelerinde sorun yaşandı. Bu kapsamda internet arama motorlarında Türk Telekom neden çekmiyor? Ne zaman düzelecek? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar...

Türk Telekom neden çekmiyor? Ne zaman düzelecek?

Türk Telekom neden çekmiyor? Ne zaman düzelecek? Birçok kişi internette bu soruların cevabına ulaşmaya çalışıyor. İstanbul'da meydana gelen depremin ardından Türk Telekom hattı kullanan kişilerin telefonlarında sinyal yok. Peki Türk Telekom neden çekmiyor? Ne zaman düzelecek? Ayrıntılar haberimizde.

TÜRK TELEKOM NEDEN ÇEKMİYOR? NE ZAMAN DÜZELECEK?

GSM operatörleri, kendilerine gelen çağrılar üzerine konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Sorunun ilerleyen saatlerde ortadan kalkması bekleniyor.

Telefonlarda hat çekmeme problemi üzerine servis yok hatası meydana geldi. Servis yok hatası, telefonun uçak moduna alınıp çıkartılması ya da telefonun kapatılıp açılması ile birlikte sorunun çözülmesi mümkün olabilmektedir.

Türk Telekom neden çekmiyor? Ne zaman düzelecek?

Türk Telekom'un konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"Merkez üssü Silivri olan deprem sebebiyle, mobil hatlardaki yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olmakla beraber, sabit ses, geniş bant ve fiber altyapımızda herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını belirtiriz. Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyoruz"

İstanbul’da meydana gelen depremle birlikte milyonlarca kişi telefonlarına sarılmış telefon hatları kilitlenmişti. GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılan WhatsApp ve benzeri aramalara yönelmişti.

Aradan geçen 3-4 günün ardından Türk Telekom sunucuları eski haline döndü ancak BTK vatandaşların yaşadığı mağduriyeti ceza olarak yansıttı. Bu kapsamda  15 bin 064 bin 874 TL para cezası kesildi.

1
6
0
121
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡