Türkiye Büyükelçiliği bölgesine saldırı: 3 ölü 4 yaralı

Hafter güçleri tarafından Trablus'un farklı bölgelerine saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Türkiye Büyükelçiliği bölgesine saldırı: 3 ölü 4 yaralı

Saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin güvenlik görevlisi olduğu belirtildi.

3 KİŞİ ÖLDÜ

Yazılı bir açıklama yapan Libya Hükümeti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Emin el-Haşimi, Hafter milislerinin düzenlediği roketli saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Hafter milislerinin fırlattığı roketler Trablus Limanı, Mitiga Havalimanı ve sahil yoluna düşmüş ve ilk belirlemelere göre 1 sivilin hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİLİĞİNE YAKIN BÖLGEDE SALDIRI

Öte yandan, Libya Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı kınadı.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Muhammed Seyyale, "Hafter milislerinin İtalya ve Türkiye Büyükelçilerinin rezidanslarının yakınındaki sahil yoluna roketli saldırıda bulunmasının uluslararası kanunlara aykırı olduğunu" belirtti.

Saldırının kınandığı bildirilen açıklamada, Dışişleri Bakanı Seyyale'nin İtalyan ve Türkiye Büyükelçileri ile telefonda görüştüğü de kaydedildi.

KABUL EDİLEMEZ

İtalya Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada "İtalya, İtalyan Büyükelçisinin konutunun da bulunduğu bölgede en az 2 kişinin ölümüne yol açan, Hafter güçlerince sivillere yönelik düzenlenen bir diğer saldırıyı şiddetle kınıyor. Ayrım gözetmeyen bu saldırılar, bütünüyle kabul edilemez ve uluslararası hukuk kurallarının, insan yaşamının aşağılandığı anlamına gelir." ifadeleri kullanıldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡