Türkiye'den AB'ye seyahat kısıtlaması tepkisi: Hayal kırıklığı duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliğinin seyahat kısıtlamasını kaldırdığı ülkelerin arasında Türkiye'nin olmamasına ilişkin olarak,"Listede Türkiye’ye yer verilmemiş olmasından hayal kırıklığı duyuyoruz.Vatandaşlarımıza yönelik seyahat kısıtlaması konusunda yapılan bu yanlışlığın, en kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz." dedi.

Türkiye'den AB'ye seyahat kısıtlaması tepkisi: Hayal kırıklığı duyuyoruz

Avrupa Birliği,dün aldığı kararla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 14 ülkeye seyahat kısıtlamasını kaldırma kararı almıştı. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin olmaması tepki çekerken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy bu duruma yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Sözcü Hami Aksoy yazılı açıklamasında"Avrupa Birliği'ne (AB) zorunlu olmayan seyahat kısıtlamalarının 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kaldırılmasının tavsiye edildiği üçüncü ülkelere dair kabul edilen listede Türkiye’ye yer verilmemiş olmasından hayal kırıklığı duyuyoruz." dedi.

Türkiye'den AB'ye seyahat kısıtlaması tepkisi: Hayal kırıklığı duyuyoruz

"KARARIN OBJEKTİF KRİTERLER TEMELİNDE VERİLMESİ GEREKİRDİ"

Açıklamalarını sürdüren Aksoy, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla mücadelede aldığı önlemler ve yaptığı çalışmalarla başarısının ortada olduğunu belirterek,"Başta Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası toplum tarafından örnek olarak gösterilen bu başarının dikkate alınması ve kararın objektif kriterler temelinde verilmesi gerekirdi.Türkiye salgın süresince uluslararası toplumla da örnek bir dayanışma sergilemiştir.Salgın çerçevesinde Avrupa kurumlarıyla tam ve şeffaf bilgi paylaşımına ve işbirliğine devam edecektir." dedi.

Aksoy, bu yanlışın en kısa sürede düzeltilmesini de beklediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'den AB'ye seyahat kısıtlaması tepkisi: Hayal kırıklığı duyuyoruz

NE OLMUŞTU?

AB Konseyi, üçüncü ülkelerden Schengen bölgesine gelenler için uygulanan seyahat kısıtlamalarında değişiklik yapılması yönünde tavsiye kararı almıştı. Buna göre, salgın tedbirleri kapsamında mart ayında kapatılan dış sınırlar, AB ülkelerine yakın Kovid-19 verilerine sahip olduğu belirlenen Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Karadağ, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus ve Uruguay'a 1 Temmuz'dan itibaren açıldı. Çin'e ise mütekabiliyet gereği AB ülkelerinin vatandaşlarına seyahat izni vermesi halinde kısıtlama uygulanmayacak.

Türkiye, ABD, Rusya, Brezilya, Hindistan gibi ülkelere ise AB ülkelerinin seyahat kısıtlamaları devam ediyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡