Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Bakan Özer'den "Öğretmeni sınıftan kovan" kaymakama sert tepki: "Esefle kınıyorum"

Dün basında ve sosyal medyada tepki çeken Artvin'de kaymakamın öğretmene sarf ettiği sözler üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu. Canlı yayına katılan Özer, kaymakam için "esefle kınıyorum" dedi.

Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Bakan Özer'den "Öğretmeni sınıftan kovan" kaymakama sert tepki: "Esefle kınıyorum"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz akşam konuk olduğu bir canlı yayın programında moderatörün "Artvin'de kaymakamın öğretmenle tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine "Esefle kınıyorum. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz " ifadelerini kullandı.

Bakan Özer'den Öğretmeni sınıftan kovan kaymakama sert tepki: Esefle kınıyorum

"HADDİNİ BİL"

Artvin’in Kemalpaşa ilçesi Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, kentte gerçekleştirilen okulları ziyaret programı kapsamında Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne yaptığı ziyarette sınıfta bulunan öğretmene yaptığı eylem herkesi şaşkına çevirdi. Söz konusu lisenin bir sınıfında öğretmenin "hoş geldiniz" diyerek elini uzatmasının ardından, Kaymakamın eğitimciye  “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” sözleri dün basın ve sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. 

Yaşanılan üzücü olaya ilişkin Kemalpaşa Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu sert açıklamalarda bulundu. Eğitim-Sen temsilcisi Koray Emiralioğlu, "Kimse unutmasın kapıkulu değil öğretmeniz" diyerek"Bugün ÇPAL'ye okul ziyaretinde bulunan Kemalpaşa İlçe Kaymakamı M. Faruk Saygın girdiği sınıfta kendisine ‘Hoş geldiniz’ diyen öğretmene ‘Bu ne hadsizlik’ diyerek sınıftan çıkmasını, dışarıda beklemesini söylemiştir.

Sınıfta bulunan diğer öğretmen arkadaşımızın bu yapılanın doğru olmadığını anlatmaya çalışmasına karşılık Kaymakam, sen kimsin, ücretli misin diyerek tehditvari konuşmuştur, ayrıca ücretli, kadrolu sözleşmeli de olsa onun bir öğretmen olduğunu unutmuştur. Bizler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına ve tüm bu baskılara karşı onurumuza, haklarımıza ve emeğimize sahip çıkacağız.” ifadelerini kullanan yazılı açıklama yaparken bir açıklamada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi.

Bakan Özer'den Öğretmeni sınıftan kovan kaymakama sert tepki: Esefle kınıyorum

"ESEFLE KINIYORUM"

Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, olayın gerçekleştiği akşam bir canlı yayın programına konuk oldu. Programda Artvin Kemalpaşa Kaymakamı'nın yaptığı hareket hatırlatılınca Bakan Özer, "Söyleyecek hiçbir şey yok, sözcük bulamıyorum. Hakikaten bu kadar fedakarlık yapan öğretmenlerimizin, özellikle koronavirüs sürecinde, fedakarca cansiperane bir şekilde öğretmenlerimizden bir tanesinin böyle bir muameleye maruz kalmasını esefle kınıyorum" ifadelerini kullandı. Kaymakam hakkında gerekli işlemlerin de başlatıldığına dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı, "Zaten İçişleri Bakanlığımız da süreci başlattı, gerekli soruşturmaları yapıyorlar. Bu tip şeylerin inşallah bir daha tekrarlanmaması için her zaman öğretmenlerimizin yanında olarak süreci devam ettireceğiz." dedi.

 

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡