TUS ÖSYM sonuç öğrenme linki | ÖSYM TUS sonuç | TUS soru ve cevapları

TUS sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? TUS sonuç nereden ve nasıl öğrenilkir? STS Tıp sınavı sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? soruları arama motorlarında sıkça araştırılırken beklenen sonuçlar açıklandı. İşte sonuç öğrenme linki...

TUS ÖSYM sonuç öğrenme linki | ÖSYM TUS sonuç | TUS soru ve cevapları

TUS ve STS Tıp sınavına girenler internette sonuçları araştırıyordu. Peki TUS sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? TUS sonuç nereden ve nasıl öğrenilkir? STS Tıp sınavı sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Tüm merak edilenler haberimizde...

TUS SONUÇLARI VE STS TIP DOKTORLUĞU SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin takviminde yer alan bilgiye göre, 2019 TUS sonuçları açıklandı.

Adaylar sonuçlarına, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilecekler.

Öte yandan sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Konuya ilişkin detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

TUS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

STS TIP DOKTORLUĞU SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TUS SORU VE CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

TUS ÖSYM sonuç öğrenme linki | ÖSYM TUS sonuç | STS Tıp sınavı sonuçları

TUS sonuçları | TUS sonuç | TUS sonuçları açıklandı mı? STS Tıp sınavı sonuçları

TUS BAŞVURUSUNDA KİMLER BULUNABİLİR?

Durumları aşağıdaki maddelere uyanlar 2019-TUS ilgili dönemine başvurabilirler.

a) Tabip yada tıp dışı meslek mensubu olarak eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam ediyor olmak.

b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.
d) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

STS TIP SINAVINA KİM BAŞVURABİLİR?

STS Tıp Doktorluğu Sınavı yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi alan kişilerin diploma denklik işlemlerini başlatabilmek için girdiği bir sınavdır. Bu nedenle sınava yalnızca Tıp Doktorluğu mezunları ve diplomalarını yurt dışından alan adaylar başvurabilir.

TUS BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

Durumları aşağıdaki maddelere uyanlar 2019-TUS ilgili dönemine başvurabilirler.

1- Tabip yada tıp dışı meslek mensubu olarak eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam ediyor olmak.

2- Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

3- Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

4- Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (TUS) yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.

TUS sonuçları | TUS sonuç | TUS sonuçları açıklandı mı? STS Tıp sınavı sonuçları

STS TIP DOKTORLUĞU SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

STS Tıp Doktorluğu Sınavı Nedir?, STS Tıp Nedir? soruları ile birlikte sınavın değerlendirme kriterleri de adaylar tarafından oldukça merak edilmektedir. STS Tıp Doktorluğu Sınavında başarılı olabilmek için adayların sınavdaki iki aşamaya da katılması ve her iki aşamadan 100 üzerinden en az 40 puan alması gerekir. Eğer aday sadece tek bir aşamada başarılı olursa, sonraki dönem STS Tıp Sınavına tekrar girerek başarısız olduğu aşamadan da geçer puan almak zorundadır.

TUS'DA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULUYOR?

Temel bilimler ve klinik bilimler testlerinin içeriğinde birçok ders yer almaktadır. Tıpta Uzmanlık Sınavında her dersten sorular sorulsa da, sorular şu başlıklar altında toplanabilir.

Temel bilimler dersleri şunlardır;

    Anatomi
    Biyokimya
    Fizyoloji – Histoloji – Embriyoloji
    Mikrobiyoloji
    Farmakoloji
    Patoloji

Klinik bilimler dersleri şunlardır;

    Dahiliye
    Pediatri
    Genel Cerrahi
    Kadın Hastalıkları ve Doğum
    Küçük Stajlar

TUS’da hangi dersten kaç soru soruluyor adlı yazım ve TUS sorularının derslere ve konulara göre dağılımı adlı yazım sizlere daha fazla bilgi sunacaktır.

TUS sonuçları | TUS sonuç | TUS sonuçları açıklandı mı? STS Tıp sınavı sonuçları

TUS'TA KAÇ SORU SORULUYOR?

Tıpta Uzmanlık Sınavında tüm Tıp eğitiminden soru sorulmaktadır. Altı yıllık Tıp eğitimin her bir anından soru sorulabilir.

TUS iki oturumda uygulanmaktadır. Sabah ve öğleden sonra oturumları şunlardır;

    Temel Bilimler
    Klinik Bilimler

Temel bilimler ve klinik bilimler testlerinden 120’şer soru sorulmaktadır. Tıpta Uzmanlık Sınavında toplamda 240 soru sorulmaktadır. 240 soru için 300 dakika süre verilmektedir.

TUS NEDİR?

ÖSYM’nin yaptığı son değişikliklerden biriyle bu sınavın adı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı olarak değiştirilmiştir. Yine de en çok kullanılan hali Tıpta Uzmanlık Sınavı‘dır. Tıp öğrencileri ve Doktorlar arsında daha çok TUS olarak ifade edilir.

Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra girilen (tercih verilebilen) bir sınavdır. Doktorların korkulu rüyasıdır. Akademik sınavlar arasında kendine ait zorluğu ile nam salan bir sınavdır. Peki Tıpta Uzmanlık Sınavı tam olarak nedir?

Tıpta Uzmanlık Sınavı, adından da anlaşılabileceği gibi Tıp bölümü mezunlarının girdiği ve çeşitli alanlarda uzmanlık kazanabilmek için yarıştıkları bir sınavdır.

Tıp bölümü mezunlarının sayısındaki artma ile beraber yeterli uzmanlık kontenjanı bulunmadığından dolayı, adayların arasında eleme yapmak için başlayan bir sınavdır.

İlk olarak 1987 yılında uygulanmaya başlamıştır. İlk çıktığı zamandan beridir hiç şaşmadan uygulanmaya devam etmektedir. Zaman içinde inanılmaz zorlu bir akademik sınav halini almıştır.

2012 yılına kadar sadece Ankara’da yapılan bu sınav, 2012 yılından beridir Ankara, İstanbul ve İzmir‘de yapılmaktadır. İlkbahar ve sonbahar olmak üzere, yılda iki defa yapılmaktadır.

TUS’da yeterli puanı ve başarı sıralamasını sağlayan kişiler, tercihlerine göre Tıp Fakülteleri, Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim ve Araştırma hastaneleri veya Adli Tıp Kurumunda uzmanlık eğitimi alabilirler. Sonrasında seçtikleri bölümün uzmanlık eğitimini alarak sonunda Uzman Doktor olabilmektedirler.

Tıpta Uzmanlık Sınavı, uzmanlık eğitimi alabilmek ve branş seçebilmek için yegane şarttır. Bir Tıp Fakültesi mezununun ülkemizde Uzman Doktor olabilmesinin yolu sadece bu sınavdan geçmektedir.

TUS sonuçları | TUS sonuç | TUS sonuçları açıklandı mı? STS Tıp sınavı sonuçları

STS TIP SINAVI NEDİR?

Tıp Doktorluğu Alanında Seviye Tespit Sınavı yani sık kullanılan kısa ismiyle STS Tıp, yurt dışında Tıp Doktorluğu eğitimi almış adayların diploma denklik işlemlerini başlatabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. Yurt dışında eğitim görmüş adaylar, aldıkları eğitimin ders saati, ders niteliği ve müfredat içeriği olarak ülkemizdeki eğitim ile eşdeğer olduğunu simgeleyen denklik belgesini almak zorundadır. STS Tıp Doktorluğu Sınavı da yurt dışından Tıp Doktorluğu diploması alan kişilerin bilgi ve yeterliliğini ülkemizdeki Tıp eğitimi kriterlerine göre ölçen bir sınavdır. Sınav her sene ÖSYM tarafından iki aşamalı olarak düzenlenmektedir. Adaylara ilk aşamada temel bilimler branşlarından, ikinci aşamada ise klinik bilimler branşlarından seçilen sorular sorulmaktadır.

TUS SINAVI NE ZAMANDI?

1 Eylül 2019 tarihinde yapılan 2019 TUS ve 2019 STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem Sınavı 1. Aşama Sınavı saat 10.15'te, 2. Aşama Sınavı saat 14.45'te yapıldı ve sınav 150 dakika sürdü ve adaylara 120 soru soruldu.

TUS sonucuna göre yerleştirme/ek yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma şartı aranır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡