TUS sonuçlarını öğrenme | 2019 TUS taban puanları | ÖSYM TUS taban puanları

Merakla beklenen TUS yerleştirme sonuçları açıklandı. Merakla beklenen TUS sonuçlarının açıklandığı bilgisi ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı) Prof. Dr. Halis Aygün tarafından açıklandı. Peki TUS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? TUS yerleştirme sonuçlarını öğrenme linki ne? Tüm cevaplar haberimizde...

Merakla beklenen TUS  (Tıpta Uzmanlık Sınavı) yerleştirme sonuçları açıklandı. Merakla beklenen TUS sonuçlarının açıklandığı bilgisi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün tarafından açıklandı. Peki TUS yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? TUS yerleştirme sonuçlarını öğrenme linki ne? Tüm cevaplar haberimizde...

TUS SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

sym.png

TUS 2019 TABAN PUANLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi TUS ile ilgili yaptığı açıklamalarda taban ve tavan puanlara ilişkin bilgileri de aktardı.

TUSÖ 2019 taban ve tavan puanlarını öğrenmek için aşağıdaki linki  tıklayınız

2019 TUS TABAN VE TAVAN PUANLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TUS 2019 ŞUBAT TABAN PUANLARI

TUS 2019 Şubat puanları aşağıda verilmiştir.

2019-001.png

TUS TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunmaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.

TUS KONTENJANLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TUS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Bu yerleştirmeden boş kontenjan kalması durumunda ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM'nin internet adresinden ayrıca duyurulacaktır. Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacak.
2019 TUS yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM TUS sonuçları sorgulama nasıl yapılır? (sonuc.osym.gov.tr)

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme, 2019-TUS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 20.00 TL'dir.

Ücret, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM'den ödeme yapılmamalıdır.

Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59'a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

TUS TERCİH KILAVUZU KONTENJAN VE TABAN PUANLARI NEDİR? TUS TERCİHLER NASIL YAPILIR?

TUS tercih kılavuzu yayınlandı. TUS taban puanları ve tercihlerin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı birinci dönemi 24 Şubat tarihinde gerçekleştirildi. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler tercih tarihlerine çevrilmişti. TUS tercihleri 5 Nisan ve 12 Nisan tarihleri aralığında gerçekleştirilecek.Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, tablolarda yer alan programların önceki dönemin TUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir.

TUS tercih kılavuzu kontenjan ve taban puanlar nedir? | TUS tercihler nasıl yapılır 2019?

TUS TERCİH KILAVUZU 2019

TUS tercih kılavuzu ve taban puanları araştırılıyor. TUS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM son dakika açıklamasında sınavın tercihlerinin alınmaya başlandığını duyurdu. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı birinci dönemi 24 Şubat tarihinde yapılmıştı. Tercih işlemleri 5 Nisan ve 12 Nisan tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Adaylar, tablolarda yer alan programların önceki dönemin TUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir. Tercih işlemleri bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

TUS TABAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ


TUS TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

TUS tercihleri 5 Nisan ve 12 Nisan tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu şekilde:

2019 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 1. Dönem tercih işlemleri, 05-12 Nisan 2019 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacaktır. Tercihte bulunacak adayların 2019-TUS 1. Dönem Başvuru ve Tercih Kılavuzunda yer alan ilke ve kuralları dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TUS KONTENJAN BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

TUS tercih kılavuzu kontenjan ve taban puanlar nedir? | TUS tercihler nasıl yapılır 2019?

TUS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2019-TUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır.

Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Adaylar, tablolarda yer alan programların önceki dönemin TUS yerleştirme sonuçlarında varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabileceklerdir. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir.

Sağlık Bakanlığı veya YÖK tarafından yaptırılan yabancı dil sınav sonucunu (YÖKDİL/TÖMER) kullanmak isteyen adayların, tercihlerini yapabilmeleri için bu bilgilerinin ilgili kurumlardan, TUS’a başvurduğu T.C. Kimlik Numarası / Y.U. Numarası ile ÖSYM’ye iletilmesini sağlamaları gerekmektedir. Sınava başvuru aşamasında henüz mezun olmayan adaylardan YÖKSİS’te eğitim bilgileri olan ancak mezuniyet tarihi bulunmayanların, tercih işlemlerini yapabilmeleri için tercih süresi içerisinde kendi üniversitelerine başvurarak YÖKSİS’teki mezuniyet tarihi alanının güncellenmesini sağlamaları gerekmektedir.

Sınava başvuru aşamasında henüz mezun olmayan adaylardan, YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayanlar (KKTC hariç, yurt dışı ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile

başlayan Y.U. numarası) adaylar), tercih yapabilmek için tercih süresi içerisinde ÖSYM Sınav

Koordinatörlüklerine şahsen başvurarak mezuniyet tarihlerinin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedilmesini sağlayacaklardır. Bu durumdaki adayların mezuniyet tarihini gösterir belgenin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları ve bu belgeyi görevliye teslim etmeleri gerekmektedir.

7151 sayılı SAĞLIKLA İLGİLİ BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN’un 20. maddesi ile 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 5 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

“Tabipler, Devlet hizmeti yükümlülüklerine başlamadan veya tamamlamadan ana dallarda uzmanlık eğitimi yapmak için asistanlık sınavlarına katılabilir ve uzmanlık eğitimine başlayabilirler. Ancak yan dalda veya birden fazla uzmanlık dalında eğitim yapmak üzere asistanlık sınavına girebilmek için Devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanmasına 9 aydan daha az bir süre kalmış olması ve uzmanlık eğitimine başlanabilmesi için de Devlet hizmeti yükümlülüğünün tamamlanması şarttır.”. Bu doğrultuda, birden fazla uzmanlık dalında uzmanlık eğitimi için uzmanlık eğitimi programlarına yerleştirilenlerden, atanmak için kurumlara başvuranlardan Kanuna uygun olarak; Devlet Hizmeti Yükümlülüğünü tamamladığına dair belge/Devlet Hizmeti Yükümlülüğünün tamamlanmasına 9 aydan daha az bir sürenin kaldığına dair belge istenecektir.

TUS tercih kılavuzu kontenjan ve taban puanlar nedir? | TUS tercihler nasıl yapılır 2019?

TUS TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sevgili arkadaşlar gerçekten tercihlerinizi yaparken zorlanıyor ve kararsız kalıyorsanız bu yazıyı çok dikkatli okumanızı öneriyorum!

      Doğru tercih sıralaması nasıl olmalıdır;
1-) Yeni tercih sisteminde iki önemli detay var. Birincisi, aldığınız puan. Ki bu tercihlerimizin ayağının daha sağlam yere basması için çok önemli bir veridir.

   Örnek: Sınavdan 68.413 alan bir arkadaşım, (Göz, Kadın doğum, Dâhiliye, Pediatri) istiyor ise tercih sıralamasını;
                        1. Dahiliye'ler,
                        2. Göz'ler,
                        3. Pediatri'ler,
                        4. Kadın Doğum'lar şeklinde yapılması doğru olmayacaktır.

Olması gereken;
                        1. Göz'ler,
                        2. Kadın Doğum'lar,
                        3. Dahiliye'ler,
                        4. Pediatri'ler şeklinde gerçekleşmelidir.

   Örnek: Yine aynı sınavda aynı tercihleri isteyen bir arkadaşım 62,335 aldı ise onun içinde;
                        1. Göz,
                        2. Kadın Doğum,
                        3. Dahiliye,
                        4. Pediatri sıralaması doğru bir sıralama değildir.

Olması gereken;
                        1. Çok istiyor ise ileri derecede periferlerde seçeceği 1 veya 2 Kadın Doğum ile başlayıp,
                        2. Dahiliye,
                        3. Pediatri,
                        4. Duyduğu ilgiye göre KBB, Üroloji, Pskiyatri yazılabileceği gibi alt tercihlere G.Cerrahi, KVC, Biyokimya,
                             Anestezi. vb. tampon tercihler de yazılabilir.

2-) Yeni tercih sistemindeki ikinci önemli detay ise sınava katılan kişi sayısı ve sizin aldığınız puanın, giren adaylar arasında kaçıncı sırada olduğu göstergesidir. Bu göstergenin tercihlerden önce size bildirilip tercih yapmanızın istenmesi de bir başka avantajdır.

   Örnek: Sınava 10.000 aday girdi toplam kontenjan 4.300. Siz 61.700 ile 1100. sıradasınız, bu durumda önceki sınav değerlerine bakarak tercih yapmak son derece yanlış olur, girdiğiniz sınavı bir bütün düşünüp tercih sıralaması bu şekilde yapılmalıdır. Yani bir önceki sınavda G.Cerrahi 61 - 62 aralığında kapattı bu sebeple KBB, Üroloji, Dahiliye, Pediatri yazmam doğru olmaz diye düşünmeyiniz!

3-) Puana ve Sıralamaya göre nasıl tercih yapacağımızı anladık. Peki doğru tercih sıralaması için her detayı düşündük mü?

Kararsız arkadaşların, tercihlerden önce  bu sorulara mutlaka cevap vermesi gerekiyor.

Bu sorulara cevap verdiniz. Peki yeterli mi? Gerçekten doğru sıralamayı yaptığınızı düşünüyor musunuz?
Bence hayır.  

Son olarak aşağıdaki soruları da yanıtlayalım:

Sıralama ile ilgili sözlerimizi tamamlamadan önce çok önemli iki uyarıyı da hatırlatmadan geçmeyelim.
Sevgili arkadaşlar tercihleriniz o kadar önemli ki asistanlık süresi dahil 35 yıllık meslek hayatınıza nerde, nasıl ve hangi unvanla devam edeceğinizi belirleyecek bu sebeple lütfen istemediğiniz, mutlu olmayacağınız yerleri; " Açıkta kalmayım, Neresi olursa olsun bir yere gireyim, Pratisyenlikten ve ders çalışmaktan sıkıldım, artık yeter! " mantığı ile tercih yapmayınız. İnanın hiçbir asistanlık ders çalışmaktan kolay değildir. Belli bir puan almış iseniz günde 1-3 saat çalışarak  en az o puan ve üstünü alabilirsiniz.

Mutlaka yapacağınız 14 tercihin her birini tek tek mümkünse ziyaret edin, mümkün değilse telefon ile bilgi edinin. İstemediğiniz sürprizlerle karşılaşmamak için asistan ve mutlaka uzmanlarla görüşün, yardımcı olacaklardır. 
Unutmayın gidip istifa etmeniz sizin kadar oradaki asistan ve uzmanları da etkileyecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Metin Akpınar'ın kızından inanılmaz itiraf! Ablasının babasının Uğur Dündar olduğunu açıkladı, ortalık karıştı
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Antalya’da kan donduran cinayet! Bıçaklayarak öldürdüğü karısını, İngiltere’ye gönderdiğini söyledi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
Konya’da 'U' dönüşü yapan tıra çarpan motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi!
İzmir'de gasp görüntüleri kameraya yansıdı! Oyuncak tüfek ile otomobildeki adamı gasp ettiler!
İzmir'de gasp görüntüleri kameraya yansıdı! Oyuncak tüfek ile otomobildeki adamı gasp ettiler!
Çok Okunanlar
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden sıcaklık açıklaması!
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Son dakika! Bakan Yerlikaya canlı yayında konuştu! Selektör cezaları iptal edildi!
Son dakika! Bakan Yerlikaya canlı yayında konuştu! Selektör cezaları iptal edildi!
Yorumlananlar
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…