Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019? Sonuçlar açıklandı mı?

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019? Ücretli öğretmenlik başvuru başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Sonuçlar açıklandı mı? soruları arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri araştırdık. İşte tüm detaylar....

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019? Sonuçlar açıklandı mı?

Ücretli öğretmenliğe başvuran adaylar merakla sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı. Peki Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019?  Ücretli öğretmenlik başvuru başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? Tüm merak edilenler haberimizde...

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2019?

Ücretli öğretmenlik sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olumlu başvuru sonucunda ücretli öğretmenler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ulaşılıp göreve başlayacağı tebliğ edecek ve eğer öğretmen adayı kabul ederse kurumuna gelip gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra SSK girişleri yapılıp göreve başlamış olacak. Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarıyla ilgili güncel gelişmeler haberimizde olacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN VE NASIL ÖĞRENİLİR?

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya okul müdürlüklerinden başvuru yapan adaylara kazandıklarına dair mesaj gönderiliyor veya telefon ile aranılıyor. Bu mesaj içerisinde evrakların teslim edileceği son tarih bulunuyor. Gelen örnek mesaj şu şekilde:

“Şahinbey İlçe MEM tarafından sınıf öğretmenliği branşında ücretli öğretmen olarak görevlendirmeniz yapılacaktır. 08-09-19 Pazar günü 14:00’da sahinbey.meb.gov.tr adresinde belirtilen evraklarla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atama bürosuna gelmeniz gerektirmektedir. Görevlendirme geliş sırasına göre yapılacaktır.”

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019? Sonuçlar açıklandı mı?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞLARI NE KADAR?

Ücretli öğretmenlerin maaşı girdikleri ders saatine göre hesaplanır. Sabit maaş yoktur. Bir ücretli öğretmen bir haftada 30 ders saatine, ayda ortalama 120 ders saati derse girmektedir.Diğer bir husus ise ücretli öğretmenler tatillerde ek ders ücreti alamamaktadır. Ayrıca yarıyıl tatilinde maaş alamazlar.

Normal bir ayda ücretli öğretmenin toplam girdiği ders saati sayısını aylık olarak kabul edersek alacağı maaş:

- 1880 TL maaş alacaktır. (16 TL Ders saati ücretidir fakat belli bir ders saati sonrası AGİ(Asgari Geçim İndirimi Hesaba katıldığı için ders saati ücreti artmaktadır.)

- Yatırılacak sigorta pirim gün sayısı: 16 Gündür. Ücretli öğretmenlikte sigorta 30 gün olarak yatırılmamaktadır. 120 saat/ 8'e bölünmektedir. (Toplam ders saati günlük çalışma saatine bölünmektedir).

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN KİMDİR?

Ücretli öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen kadrosunda açık bulunması halinde ders ücreti karşılığı sözleşme imzalayarak işe alınır. Ücretli öğretmenlik başvurusu İlçe Milli Müdürlüğü’ne yapılır ve sözleşme yalnızca bir öğretim yılını kapsar. Söz konusu kadroya öğretmen atanması halinde ücretli öğretmenin anlaşması sonlandırılır. Ücretli öğretmen maaşları, kadrolu meslektaşlarına göre daha düşüktür.

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019? Sonuçlar açıklandı mı?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşımak,

Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak.

Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı bulunmamakla birlikte, formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı olacak.

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman açıklanacak 2019? Sonuçlar açıklandı mı?

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSUNDA KİMLERE ÖNCELİK TANINIR?

Tabi ki başvurular yapıldıktan sonra Başvuru Şartlarını taşımayanlar elenecektir.

Sonrasında ise bir sıralama yapılacak ve Ücretli Öğretmenlerin Ataması yapılacaktır.

  Muhasebe Mezunu Sınıf, Bankacılık Mezunu Ana Sınıfı Öğretmeni Oldu
Peki, bu sıralama nasıl olacaktır?

Eğitim Fakültesi ve Teknik Eğitim Fakültesi Mezunları ve bu fakültelerden mezun olup Yüksek Lisans yapan, KPSS’de yüksek puan alan ya da daha önce Başarılı bir şekilde Ücretli Öğretmenlik yapanlar ilk atanacak grupta yer almaktadır.
Eğitim Fakülteleri dışında kalan 4 Yıllık eğitim veren fakülteler, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikasına sahip öğretmen adayları ve daha önce Başarılı bir şekilde Ücretli Öğretmenlik yapanlar ikinci sırada atanacak grupta yer almaktadır.
4 Yıllık Fakültelerin dışında kalan 2 Yıllık eğitim veren Meslek Yüksek Okullarından mezun ve daha önce Başarılı bir şekilde Ücretli Öğretmenlik yapanlar üçüncü sırada atanacak grupta yer almaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡