Uğur Dündar Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşındadır?

Uğur Dündar Kimdir? Biyografisi, Hayatı, Özgeçmişi, Doğum yeri, Doğum Tarihi, Fotoğrafı Kaç Yaşında, Memleketi ve Nereli Olduğu? Uğur Dündar hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde…

Uğur Dündar Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşındadır?

UĞUR DÜNDAR KİMDİR?

Doğum tarihi : 28.Ağustos.1943
Uğur Dündar kaç yaşında : 76
Kilo & Boy :
Burcu : Başak
Meslek : Gazeteci, Yönetmen
Uğur Dündar doğum yeri : Silivri, İstanbul

UĞUR DÜNDAR BİYOGRAFİSİ

15 Eylül 1943 tarihinde İstanbul’un Silivri ilçesi Akören Köyü'nde doğan Uğur Dündar, lise eğitimini Vefa Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini ise, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde yapan Dündar, 1970yılında TRT'nin açtığı sınavları kazanarak televizyon prodüktörü ünvanıyla göreve başladı.
Gene 1970 senesinde İngiltere’de BBC’nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye’ye döndükten sonra TRT’de; yapımcı, yönetmen, sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza atan Dündar, "dram ve çocuk yapımları" dışında hemen her türlü TV programlarına imza attı. İlk yıllar sırasıyla "Yaşadığımız Günler" ve "İşte Hayat" adlı çok sevilen magazin programlarını hazırlayıp sundu. Daha sonra "Günler Geçerken" adlı yapımla yayın hayatını sürdürdü. Bu programla 1978'de "Sedat Simavi Vakfı Ödülü"nü kazandı.
Sonraları, İstanbul ve Marmara Üniversiteleri’nde "Tv Programcılığı" derslerine lisansüstü hocalık yaptı.
TRT'de yaklaşık 20 yıl süren kariyerine, programında verdiği bir haber dosyasına sansür uygulanması nedeniyle son veren Uğur Dündar, böylece özel televizyonculağa adım atmış oldu. Aynı zamanda Hürriyet Gazetesi yazarı olan Uğur Dündar, ülkemizde soruşturmacı televizyon gazeteciliğini başlatan ilk yayıncı oldu. 1992 yılında yayın hayatına başlayan "Arena" programı, Dündar'ın hayatındaki belkide en büyük adımı idi. "Arena"nın yayına girdiği günden itibaren adı bu programla anılmaya başlandı. Programın çekimleri ve röportajları sırasında Uğur Dündar ve ekibi kimi zaman tartaklandı, kimi zaman ise gözaltına alındı.
Uğur Dündar, Türk televizyonculuğunda bir ilk olan Arena Haber Programını iletişim uzmanı Prof. Dr. Haluk Şahin ile 1992 yılında Show TV'de başlattılar,1995'te Kanal D'ye geçti. 2000 yılında Star TV'de Haber Genel Yayın Yönetmeni oldu. 2001-2002 yıllarında ise Atv ve Sabah Gazetesi'nde çalıştı. Ardından tekrar Kanal D'ye geçti. Uğur Dündar son olarak Star Tv.de Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürdü ve ana haber bülteni sundu. Bir süreFenerbahçe Spor Kulübünde yöneticilik yapan Uğur Dündar, başkan Aziz Yıldırım'la anlaşamayınca buradaki görevinden de ayrıldı.
2 Sedat Simavi Ödülü, birçoğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden olmak  üzere 100’ü aşkın  başarı  ödülü    
aldı. Ulusal platformdaki bu ödüllerin yanı sıra "Arena" ve Uğur Dündar, 1997Berlin Televizyon Festivali’nin "Onur Konuğu" oldu. Dündar ve ekibi, Organ Mafyası araştırmasıyla da Türkiye Tv tarihinde ilk kez "The New-York Festivals"de "Finalist Award" ödülünü, ayrıca Washington’daki "Uluslararası Araştırmacı Gazetecilik Konsorsiyumu-ICIJ"den "Başarı Ödülü"nü aldı.
Gazeteci Nedim Şener, Uğur Dündar’ın hayatını anlatan “Uğur Dündar İşte Hayatım” adlı bir kitap yazmıştır.
Uğur Dündar, Aydın Doğan'ın Star TV'yi Doğuş Grubu'na satmasının ardından 2011 yılında Star TV'den ayrılmıştı. 14 Mayıs 2012 tarihinden itibaren Sözcü Gazetesi'nde yazılar yazdı ve köşe yazarlığı yaptı. Halk TV’de “Halk Arenası” programını hazırlayıp sundu. Yaptığı programlarla sayısız ödülün sahibi oldu.
Uğur Dündar, 1989 yılı Türkiye Güzeli ve manken Yasemin Baradan ile 1993’te evlendi ve 3 çocuğu oldu. İlk çocukları Bora Uğur (d.1999) ve İkizleri Damla ile Bartu (d.15 Mayıs 2002) adındadır.
Uğur Dündar, halen Halk TV’¬de "Halk Are¬na¬sı" prog¬ra¬mı ve Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır
Uğur Dündar, 5 Nisan 2014 tarihinde Sözcü Gazetesi'nde yazdığı bir köşe yazısında, eski bakan Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan mahkeme sonucunda 9 Ekim 2015 tarihinde 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Uğur Dündar’ın daha önceden 3 aydan fazla hapis cezası almamış olması ve tekrar suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluştuğunu açıklayan mahkeme cezayı erteledi ve 1 yıllık denetim süresi belirledi.
Rol aldığı filmler veya diziler:
1975 - İşte Hayat (Rolü: Uğur Dündar)
1999 - Yılan Hikayesi (Rolü: Uğur Dündar)
2000 - Üvey Baba (Rolü: Uğur Dündar)
2009 - Benim Annem Bir Melek (Rolü: Uğur Dündar)
2010 - Dersimiz Atatürk (Rolü: Uğur Dündar)
Kitapları : 1995 - Haramzade, Uğur Dündar, Haluk Şahin
2006 - Haramzadenin Dönüşü, Uğur Dündar, Haluk Şahin
2010 - İşte Hayatım, Uğur Dündar, Nedim Şener
2012 - İyi Uykular Sayın Seyirciler
2013 - Yalandan Kim Ölmüş, Uğur Dündar, Orhan Baykal

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡