Uşak'ta okullar tatil mi 15 Şubat 2021? Uşak'ta Pazartesi kar tatili var mı?

Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle valiliklerden yüz yüze eğitime ilişkin art arta açıklamalar yapılıyor. Birçok ilde okullar tatil edildi. Peki Uşak'ta okullar tatil mi 15 Şubat 2021? Uşak'ta Pazartesi kar tatili var mı? İşte detaylar...

Uşak'ta okullar tatil mi 15 Şubat 2021? Uşak'ta Pazartesi kar tatili var mı?

Koronavirüs salgını dolayısıyla alınan tedbirlerin ardından bazı illerde yarın yüz yüze eğitim başlayacaktı ama kar yağışı sebebiyle okullar yeniden tatil oldu. Kar yağışı sonrası valiliklerden yüz yüze eğitime ilişkin peş peşe açıklamalar yapılıyor. Birçok ilde okullar tatil edildi. Peki Uşak'ta okullar tatil mi 15 Şubat 2021? Uşak'ta Pazartesi kar tatili var mı? İşte ayrıntılar....

UŞAK'TA OKULLAR TATİL Mİ 15 ŞUBAT 2021?

Uşak'ta gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle yüz yüze eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. 

UŞAK'TA PAZARTESİ KAR TATİLİ VAR MI?

Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yarın günün ilk saatlerinden itibaren, ani ve sert sıcaklık düşüşleriyle birlikte kar yağışının başlayacağı ve yağışın akşam saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 "15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak olan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim kurslarında, muhtelif kurslarda, resmi ve özel okullarda devam etmekte olan destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 15 Şubat Pazartesi bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır." 

 

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI NELERDİR?

Olumsuz hava koşulları aşarı yağmur, kar, tipi, fırtına olarak tanımlanabilir. Bu zorlu hava koşullarında bir çok tehlikeyle karşılaşabiliriz. Bunların neler olduğunu maddeler halinde inceleyelim.

Kar: Şiddetli kar yağışı nedeniyle yollar kapanabilir ve çığ tehlikesi yaşanabilmektedir. Karlı ve buzlu yollarda araçlar kazalar yaparak yaralanmalara neden olurlar.

Sis: Şiddetli sis nedeniyle görme zorluğu yaşarız ve buda ulaşım konusunda bizlere sıkıntılar yaşatır. Kazaların büyük bölümü sis nedeniyle meydana gelir.

Fırtına: Şiddetli fırtınalar maddi ve manevi zararlar ortaya çıkarır. İnsanların fırtına ile uçuşan nesneler ile yaralandıkları, hatta öldükleri olmuştur.

Yağmur: Çok yağmur yağması ile erozyon meydana gelebilir ve insanlar toprak altında kalırlar. Şiddetli yağışlar sel baskınlarına neden olarak hayatımızı etkileyebilir.

Rize'de okullar tatil mi 14 Şubat 2020? Rize'de Cuma kar tatili var mı?

UŞAK HAKKINDA

Uşak, İç Anadolu ve Ege Bölgesi arasında bir geçiş bölümünü teşkil eden İç Batı Anadolu eşiği üzerinde yer alan Uşak ilinin merkez şehridir.

TÜRKİYE'DE HAVA DURUMU NASIL 14 ŞUBAT?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Afyon ve Çorum çevrelerinde yoğun kar, İzmir, Manisa, Aydın kıyıları ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, Trakya'da biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu bölgelerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Marmara'nın güney ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Afyon ve Çorum çevrelerinde yoğun kar(kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara'nın kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Çok bulutlu, güney ve doğu kesimlerinde yoğun olmak üzere bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE -5°C, 2°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı

İSTANBUL 0°C, 2°C
Çok bulutlu ve yoğun olmak üzere kar yağışlı

KIRKLARELİ -5°C, 0°C
Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı

KOCAELİ 0°C, 1°C
Çok bulutlu ve yoğun olmak üzere kar yağışlı

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. GÜney Ege kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -3°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun olması bekleniyor.

DENİZLİ 4°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR 2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

MANİSA 2°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Antalya'nın doğusu ile gece saatlerinden itibaren batı Akdeniz'in aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın Antalya'nın doğusunda yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ADANA 7°C, 19°C
Parçalı bulutlu

ANTALYA 11°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 6°C, 17°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA 7°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile yarın Bölgenin batısı ile Yozgat çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA -1°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇANKIRI -1°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR -3°C, -2°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KONYA 3°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU -4°C, -2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DÜZCE -1°C, 0°C
Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KASTAMONU -4°C, -2°C
Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ZONGULDAK 0°C, 1°C
Çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile yarın Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya, Çorum ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 2°C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

RİZE 6°C, 8°C
Çok bulutlu, yarın yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

SAMSUN 2°C, 3°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yarın zamanla karla karışık yağmurlu ve yüksekleri kar yağışlı

TRABZON 5°C, 8°C
Çok bulutlu, yarın yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Tunceli ve Erzincan ile yarın Erzurum ve Bingöl çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde kuzey kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN 3°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ERZURUM 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

KARS 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

VAN -3°C, 11°C
Parçalı bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu yarın sabah saatlerinde Diyarbakır'ın kuzey kesimleri hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 3°C, 19°C
Parçalı ve zamanla çok bulutlu, yarın sabah saatlerinde kuzey kesimleri hafif yağmurlu

GAZİANTEP 4°C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

SİİRT 8°C, 19°C
Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 7°C, 18°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Marmara ve Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz Güney Ege’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz yağmurlu, Batı Karadeniz karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, doğusu yarın öğle saatlerinde 4 ila 6; Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğu, yarın zamanla doğusu batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 2,5 ila 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m; Görüş: Zayıf.

EGE

Hava Durumu; Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Kuzey Ege’nin kuzeyi karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9; Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6, zamanla kuzeyi 6 ila 8, güneyi 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: güneyi 1,5 ila 2,5m, zamanla 3,0 ila 4,0m, kuzeyi 4,0 ila 5,0m, Görüş: orta, Kuzey Ege’de zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, batısı gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4, yarın sabah saatlerinden itibaren batısında 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde sabah saatlerine kadar güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Pendik’te çakarlı lüks araçlarla konvoy yapıp gündem olmuştu! O muhtar adayı açıklama yaptı
Pendik’te çakarlı lüks araçlarla konvoy yapıp gündem olmuştu! O muhtar adayı açıklama yaptı
Son dakika! CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veriyor!
Son dakika! CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veriyor!
Tarık Balyalı: ''Pendik hazır, biz hazırız! 31 Mart’ta birlikte başaracağız''
Tarık Balyalı: ''Pendik hazır, biz hazırız! 31 Mart’ta birlikte başaracağız''
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Son dakika! Gram altın uçuşa geçti! Dolar çıkacak mı? İşte piyasalarda son durum...
Son dakika! Gram altın uçuşa geçti! Dolar çıkacak mı? İşte piyasalarda son durum...
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut ünlünün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut ünlünün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”
Büyük İstanbul Miting’inde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zehir zemberek sözler: “İstanbul 30 yıl geriye gitti”