Usta askerlerin acemi askere eziyeti tepki çekti! Sosyal medya ayaklandı

Sosyal medya platformu Twitter'da Kırıklareli Babaeski Eldeniz Kışlasında çekildiği iddia edilen bir videoda,usta askerlerin birliğine yeni katılan acemi askere yönelik hareketleri büyük tepki topladı.

Günümüzde çoğu olayın ilk olarak duyulduğu sosyal medya platformu olan Twitter'da #AskereEziyet etiketi ile paylaşılan video bir anda gündeme oturdu. Bir kullanıcının Kırıklareli Babaeski Eldeniz Kışlasında çekildiğini söylediği videoda birliğine yeni katılan bir askere yapılan hareketler büyük tepkiye yol açtı.

9 Nisan 2020 tarihinde Youtube'da paylaşılan bir videoda çavuşların bir askere çöl kalk hareketini yaptırması ve alaycı tavırlarla aşağılaması videoya yansırken  çok sayıda sosyal medya kullanıcısı olay hakkında CİMER'e şikayette bulundu. Ayrıca bazı sosyal medya kullanıcıları videoya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ye etiketleyerek askere eziyet eden kişilerin bulunmasını istedi.

BAKAN AKAR TALİMAT VERDİ: İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, görüntüleri sosyal medyada yer alan askerlere ilişkin inceleme talimatı verdi. 

Sosyal medyada yer alan ve tepki çeken, bir askere daha kıdemli diğer askerlerce yaptırılan bazı hareketlerle ilgili görüntüler üzerine Akar, ilgili birlik komutanları tarafından olayla ilgili inceleme başlatılmasını istedi.

Bunun üzerine, söz konusu davranışlarda bulunan askerler tespit edilerek, haklarında idari ve hukuki işlem başlatıldı.

 

Usta askerlerin acemi askere eziyeti tepki çekti! Sosyal medya ayaklandı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡