Son dakika | Tatil haberleri art arda geldi! İşte 3 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilen iller...

Son dakika haberi... Yoğun kar yağışı bazı illerimizde hayatı durma noktasına getirdi. Valiliklerden yapılan açıklama ile olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 ilde eğitime ara verildi. İşte 3 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilen il ve ilçeler...

Son dakika | Tatil haberleri art arda geldi! İşte 3 Ocak Pazartesi günü eğitime ara verilen iller...

Son dakika haberi.... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından olumsuz hava koşulları nedeniyle Van ve Erzincan Valiliği'nden açıklama geldi. Van'ın İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri ile Erzincan'da eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

VAN VALİLİĞİ'NDEN 'KAR TATİLİ' AÇIKLAMASI

Van’da etkili olan olumsuz hava şartları sebebiyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Olumsuz hava şartları nedeniyle 3 Ocak 2022 Pazartesi günü İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullar (liseler dahil) 1 (bir) gün süreyle tatil edilmişti"

ERZİNCAN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Erzincan'da olumsuz hava şartları sebebiyle il genelinde tüm okullar 3 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 3 Ocak 2022 günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile çalışanlar da aynı tarihte idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

METEOROLOJİ'DEN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Öte yandan bugün, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Doğu Karadeniz'de şiddetli yağış uyarısında bulunuldu. 

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; 02.01.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2) Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 800 m üzeri yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı olarak başlaması zamanla sıcaklık düşüşüyle birlikte 400 m üzeri yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor. Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklar karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN