Vedat Bilgin Bakan oldu, EYT'liler çözüm için umutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT'lilerin son durumunu araştırması için görevlendirdiği Vedat Bilgin'in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olması EYT'lileri umutlandırdı.

Emekli olmak için senelerce çalışan ve hak kazanan birçok vatandaş belirlenen yaşı bekledikleri için emekli olamıyorlar. Bu kapsamda seslerini duyurmak için çaba gösteren birçok ilde dernek kuran Emeklilikte Yaşa Takılanları (EYT) bu kez umutlandıran bir gelişme yaşandı. 

EYT'LİLERİN DURUMUNU ARAŞTIRMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan Atama Kararlarına  göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin oldu.

Bilgin daha önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla EYT'lilerin durumunu araştırması için görevlendirmişti.

ÇALIŞMASINI REZİVE EDECEK

Bilgin bakan olmasıyla birlikte EYT'liler içi hazırladığı çalışmayı revize ederek  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni bir taslak sunacağı ifade ediliyor.  Böylece kısmi de olsa birtakım mağduriyetlerin gidereceği belirtiliyor. 

 

TÜRKİYE KAÇ MİLYON EYT'Lİ VAR?

Türkiye'de yaklaşık 428 bin kişinin emekli olduğu ifade edilirken, EYT yasası çıkması durumunda 10 yıl içinde 4.5 milyon EYT'li emekli olacak. Yasa çıkarsa kademeli olarak emeklilikleri biraz daha öne alınmış olacak.

Vedat Bilgin Bakan oldu, EYT'liler çözüm için umutlandı

EYTLİLERİN SIKINTILARI İÇİN YENİ SİSTEM ÖNERİSİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 18 Şubat 2020 yılında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bir milletvekilinin emeklilik yaşıyla ilgili sıkıntıları dile getirmiş, emeklilikte yaşa takılanların çalışmaya devam etseler bile maaşlarının düşmemesi için yeni bir sistem kurgulanması önerisinde bulunduğu ifade edilmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT'nin hazineye büyük bir yük bindireceğini belirtmiş, ekonomik şartların iyi olması durumunda konunun yeniden gündeme gelebileceğini belirtmişti. 

1
3
0
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡