VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019 ne zaman belli olacak? Burs miktarı ne kadar? soruları arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri araştırdık. İşte tüm detaylar...

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bursuna başvuran adaylar merakla sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki Vakıflar Genl Müdürlüğü burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019 ne zaman belli olacak? Burs miktarı ne kadar? Tüm merak edilenler haberimizde...

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2019-2020 eğitim öğretim yılı burs başvurularının değerlendirmeleri tamamlandı. Yükseköğrenim burs sonuçlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

VGM ORTAÖĞRENİM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merakla beklenen VGM ortaöğrenim başvuru sonuçları açıklandı.

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019

VGM BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Ortaöğrenim (İlkokul, ortaokul, lise) burs başvuruları 9 Ekim'de sona erecek.

Yükseköğrenim burs başvuruları 30 Ekim'de sona erecek.

Yabancı Uyruklu Yükseköğrenim burs başvurusu 15 Eylül 2019 tarihinde başlayacak 30 Ekim 2019 tarihinde sona erecek.

Ortaöğrenim ve yükseköğrenim burs başvuruları başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

YÜKSEKÖĞRENİM VGM BURS BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Alınan başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)'ye göre değerlendirilmektedir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından; sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, okumakta oldukları eğitim kurumunda ek süre öğrenim gören öğrencilere, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmemektedir.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs alan öğrencilere Kurumumuzca burs verilmediğinden, "Kurumumuz Burs Başvuru Sonuçları" Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından duyurulmaktadır.
Burs almaya hak kazanan öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, okumakta oldukları eğitim kurumunun bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenecek olup öğrencilerin burs almaya devam ettikleri süre boyunca tüm iş ve işlemleri ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından takip edilecektir. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 tane Bölge Müdürlüğü bulunmaktadır. Bölge Müdürlüklerinin sorumluluk alanında bulunan illere ve Bölge Müdürlüklerinin iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişmek mümkündür."

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019

VGM BURS BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

2019 – 2020 eğitim döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim Bursu için başvurular 09 Eylül - 09 Ekim 2019 tarihleri arasında kurumumuz internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacaktır. Başvuru formunun yer aldığı bağlantıyı haberimizin en altında bulabilirsiniz.

VGM BURS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

VGM BURSUNDA ÖNCELİK HAKKI KİMLERİN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.

VGM BURSLARINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Anasınıfına devam eden öğrenciler, özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? VGM burs başvuru sonuçları 2019

VGM BURSU NE KADAR?

Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL
Yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL
Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00 TL

Not:
Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler.

VGM BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları sonuçlar açıklandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede ödeniyor. İlk burs ödemesi Ekim ayından, ödeme yapılan aya kadar geriye dönük olarak yapılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡