VGM Ortaöğretim burs sonucu sorgulama | Ortaöğretim burs başvuru sonuçları

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM Ortaöğretim burs sonucu sorgulama 2019 nasıl yapılır? Burs başvuru sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Burs miktarı ne kadar? Kaç para? soruları ortaöğretim burs sonuçların açıklanmasının ardından araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik.

VGM Ortaöğretim  burs sonucu sorgulama | Ortaöğretim burs başvuru sonuçları

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs sonuçları açıklandı mı? soruları araştırılırken beklenen burs sonuçları açıklandı. Peki VGM burs sonucu sorgulama 2019 nasıl yapılır? Burs başvuru sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? Tüm merak edilenler haberimizde...

VGM BURS SONUÇLARI AÇIKLANDI

VGM Ortaöğretim burs başvuru sonuçları açıklandı.

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonucu sorgulama | Burs başvuru sonuçları

VGM BURS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

 Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecek. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacak.
 
Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmekte ve açık kontenjanlarımız nispetinde burslandırmalar yapılmaktadır.

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonucu sorgulama | Burs başvuru sonuçları

 VGM BURSU NE KADAR?

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250,00 TL, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine ise 500,00 TL burs verilmektedir.

5dd020305542811dd0db6b8b.jpg

VGM İLK BURS NE ZAMAN YATACAK?

Burs almaya hak kazanan ortaöğrenim öğrencilerine her eğitim dönemi boyunca 9 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran) süreyle 60,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.
 
Burs almaya hak kazanan yükseköğrenim öğrencilere her eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 250,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.
 
Türkiye'de yasal yollardan kalma izni bulunmayan öğrenciler ile diğer kurumlardan eğitim yardımı alan öğrencilere burs verilmemekte olup burs almaya hak kazanan yabancı uyruklu öğrencilere eğitim dönemi boyunca 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle 500,00 TL burs yardımı yapılmaktadır.

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonucu sorgulama | Burs başvuru sonuçları

VGM BURSU ÖĞRENCİLERE NASIL ÖDENİR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödenir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları iletmelidirler. Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden açılmalıdır. Eğer bulunulan yerde Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden erişilebilir.

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonucu sorgulama | Burs başvuru sonuçları

VGM BURSUNDA ÖNCELİK HAKKI KİMLERİN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğrenim ve Yükseköğrenim Bursu, öncelikli olarak anne ve/veya babası hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz öğrencilere verilmektedir.

VGM burs sonuçları açıklandı mı? VGM burs sonucu sorgulama | Burs başvuru sonuçları

VGM BURSLARINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Anasınıfına devam eden öğrenciler, özel okulda, açık öğretim ortaokulunda, açık öğretim lisesinde ya da mesleki açık öğretim lisesinde okuyan öğrenciler, kardeşi Vakıflar Genel Müdürlüğü Ortaöğretim Bursundan yararlanmakta olan öğrenciler, Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı veya burs alan öğrenciler ve Vakıflar Genel Müdürlüğünden muhtaç aylığı alan öğrenciler ortaöğrenim bursundan yararlanamazlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡