Whatsapp karanlık mod dönemi başladı!

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp karanlık mod özelliği gün itibariyle devreye girdi. Özellikle Android 10 ve iOS 13 karanlık mod desteklemesi ile kullanıcılar "WhatsApp'da karanlık moda nasıl geçilir?" diye araştırmaya başladı. İşte detaylar...

Whatsapp karanlık mod dönemi başladı!

WhatsApp karanlık modu geldi. Artık beta sürecinde değil, standart kullanıcılarla buluşmaya başladı. Peki "WhatsApp'da karanlık moda nasıl geçilir?" İşte cevabı...

WhatsApp karanlık modla birlikte hem şarj tasarrufu sağlanacak hem de göz yorgunluğu azaltılacak. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni karanlık modun geleceğini duyurdu. Müjde, kısa bir video ile takipçiler ile paylaşıldı.

WHATSAPP KARANLIK MODU VİDEOYLA DUYURDU

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından birisi olan WhatsApp’a karanlık mod geliyor. Şirket, yayınladığı kısa bir video ile güncellemenin çok yakın bir zaman içerisinde geleceğini takipçilerine duyurmuş oldu. Android ve iOS cihazlarınızdan indirebileceğiniz WhatsApp karanlık mod güncellemesi, kullanıcıların dört gözle beklediği bir haberdi.

Whatsapp karanlık mod dönemi başladı!

Düşük ışıklı ortamlarda gözlerimizi rahatsız eden beyaz ekran yerine adeta ilaç gibi gelen karanlık mod, diğer popüler uygulamalarda da yaygın olarak kullanılıyor. Güncellemenin önümüzdeki birkaç gün içerisinde servis edilmesi planlanıyor.

 

WHATSAPP KARANLIK MOD NASIL AÇILIR

Eğer Android 9.0 Pie işletim sistemine sahip bir akıllı telefon kullanıyorsanız, bahsi geçen güncellemeyi yaptıktan sonra Ayarlar - Sohbetler –Tema diyerek koyuyu seçebilir ve böylelikle de karanlık modu etkinleştirebilirsiniz. Android 10 ve iOs akıllı telefon sahipleri için ise yeni karanlık mod, sistem ayarlarından etkinleştirilebilir.

Whatsapp karanlık mod dönemi başladı!

ANDROID’LERDE WHATSAPP KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

Android telefonlarda öncelikle WhatsApp'ı güncelleyip açtıktan sonra uygulama ayarlarına girmeniz gerekiyor. Ardından;

Sohbetler bölümündeki Tema seçeneğinden “Koyu“ bölümüne tıklayarak WhatsApp karanlık moda geçebilirsiniz. Android cihazlarda karanlık mod şimdilik sadece Android 10 cihazlarda.

Whatsapp'ta karanlık mod dönemi başladı!

IPHONE’LARDA KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

iOS 13 yüklü cihazlarda ise Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümünden “Koyu” seçeneğine tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Karanlık mod nedir?

Karanlık mod, gece modu olarak da bilinir ve düşük ışıklı ortamlarda temayı koyu yapar. Buradaki temel amaç kullanıcının gözünü yormamak ve cihazın pil tüketimini azaltmaktır. Son olarak Instagram ile yaygın bir kullanım kazanan gece modunu WhatsApp kullanıcıları da merakla bekliyordu. Önümüzdeki günlerde sunulması beklenen güncelleme ile beraber söz konusu uygulamada yazı, emoji ve fotoğraf dışında kalan arka plan kararacak ve böylelikle kullanıcıların beklentisi karşılık bulacak.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡