Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

Yalova Belediyesi'nin Muhasebe Servisi'nde çalışan R.E, belediyeye ait yüklü miktarda parayla ortadan kaybolunca, belediye R.E. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. R.E'nin, Denizli'de gözaltına alındığı bildirilirken, RE.'nin 17 yıldır Yalova Belediyesi'nde çalıştığı ve 1 milyon TL değerinde villa aldığı ortaya çıktı.

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu R.E. hakkında Yalova Belediyesi'nin kasasından 22 milyon TL'yi kaçırdığına yönelik soruşturma açılmıştı. 

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında R.E'nin, Denizli'de gözaltına alındığı bildirildi. R.E.'nin 17 yıldır Yalova Belediyesi'nde çalıştığı öğrenildi.

SAHTE BELGELERLE PARA GÖNDERDİĞİ MÜTEAHHİT TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında Reşat Elgin'in usulsüz olarak sahte belgelerle para gönderdiği müteahhit Bekir Bilgin'in tutuklandığı kaydedildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, Mali Hizmetler Müdürü Şenya Kaş'ı görevden aldığı bildirildi..

Bir paravan şirket aracılığıyla belediyenin topladığı 22 milyon lirayı alarak kayıplara karışan CHP'li Yalova Belediyesi'nin muhasebe biriminde çalışan R.E., Denizli’de gözaltına alındı. R.E'nin usulsüz olarak para gönderdiği müteahhit Bekir Bilgin tutuklandı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Mali Hizmetler Müdürü Şenya Kaş’ı görevden aldı. Belediyede resmi hesabın dışında müteahhit bağışlarının aktarıldığı bir hesabın kullanıldığı ortaya çıkan Elgin'in belediyedeki görevine 5 yıl önce FETÖ getirdi. FETÖ'nün belediye imamı Erkan Karaaslan'ın kurduğu ekip, Yalova Belediyesi'ndeki eski muhabese müdürünü alaşağı etmiş ve Elgin'i örgütün kasası yapmıştı.

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu R.E.'nin, Yalova Belediyesi'nin kasasından 22 milyon TL'yi kaçırdığına yönelik soruşturma sürüyor.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında R.E.'nin, Denizli'de gözaltına alındığı bildirildi. R.E.'nin 17 yıldır Yalova Belediyesi'nde çalıştığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında RE'nin usulsüz olarak sahte belgelerle para gönderdiği müteahhit Bekir Bilgin'in tutuklandığı kaydedildi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, Mali Hizmetler Müdürü Şenya Kaş'ı görevden aldığı bildirildi.

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

USULSÜZLÜK, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN ORTAYA ÇIKARILDI

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu R.E'nin, Yalova Belediyesi'nin kasasından 22 milyon TL'yi alıp kaçırdığı ifade ediliyor. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin belediye hesaplarında açığı tespit etmesinin ardından R.E.'nin 3 gündür Yalova Belediyesi'ne gelmediği ifade ediliyor.

BELEDİYE DELİL Mİ KARARTIYOR?

Reşat Elgin'in; 5 Şubat 2020 tarihinde öğle saatlerinde belediye otoparkından çıkış yaptığı ve kendisine ulaşılamadığı öğrenildi. Yalova Belediyesi'nin 2. katında bulunan Hukuk İşleri Bölümünün ışıklarının 6 Şubat gecesi açık olması, 'Belediye delil mi karartıyor?' sorularını gündeme getirdi.

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

SALMAN'DAN BELEDİYE ÇALIŞANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, belediye çalışanı hakkında Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) başvuru yapıldığını açıkladı.

Reşat Elgin'in, söz konusu paraları paravan şirkete aktardığı, söz konusu skandaldan Yalova Belediye Başkan Yardımcısı'nın haberdar olduğu öne sürüldü..

OLAY NASIL GELİŞTİ?

İçişleri Bakanlığı müfettişleri; geçtiğimiz hafta Yalova Belediyesi'nin hesaplarını ve ihaleleri inceleme başladı. İddiaya göre Yalova Belediyesi'nde iki ayrı hesap tutulduğu tespit edildi. Yalova Belediyesi'nin resmi ve gayri resmi (gizli) hesap olmak üzere iki hesabın tutulduğu öne sürülüyor. Gayri resmi hesapta müteahitlerden alınan bağışlar olduğu iddia edildi.

Yalova Belediyesi hesaplarında açığın ortaya çıkması üzerine Yalova Belediye Başkan Yardımcısı H.G. ile 22 Milyon TL'yi kaçırdığı iddia edilen RE.'nin 5 Şubat 2020 tarihinde öğle saatlerinde toplantı yaptığı, görüşmenin ardından R.E'nin belediye garajında bulunan aracına binerek sırra kadem bastığı öne sürüldü.

R.E.'nin, yasal ve gayri resmi hesaplara baktığı, Elgin'in 22 milyon TL'yi alıp kaçtığı öne sürülüyor.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin; Yalova Belediyesi'nin ihalelerini incelerken açığı tespit ettiği ifade ediliyor..

YALOVA BELEDİYE BAŞKANI VEFA SALMAN'DAN AÇIKLAMA

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından açıklamada bulundu.

Vefa Salman'ın, paylaşımı şöyle:

"Bir belediye çalışanının yapmış olduğunu tespit ettiğimiz suç nedeniyle bugün (06.02.2020 Perşembe) itibariyle Emniyet Müdürlüğü (KOM)'ne başvuru yapılmıştır. Konu ile ilgili olarak yarın Cumhuriyet Başsavcılığına ayrıntılı suç duyurusu yapılacaktır.

Ayrıca ilgili belediye çalışanımız hakkında idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine…".

İÇ DENETÇİ NEDEN SÜRGÜN EDİLDİ?

Vefa Salman'ın; Yalova Belediye Başkanlığı bünyesinde iç denetçi ve İç Denetim Koordinatörü olarak görev yapan Mustafa Özkaynar'ı, 1422 kilometre uzaklıktaki Ardahan Belediyesi'ne geçici görevlendirme yapması kamuoyunda geniş yer almıştı.

O İMZA ÖZKAYNAR'A AİT DEĞİL

Mustafa Özkaynar, Yalova Belediyesi'nde İç Denetim Koordinatörlüğü'nde görev yapmaktaydı.
Ardahan Belediyesi'ne geçici görevlendirme yazısında yer alan imzanın Mustafa Özkaynar'a ait olmadığı tespit edildi.
Yalova Belediyesi yetkilileri; Mustafa Özkaynar'ın imzasını taklit ederek geçici görevlendirme yazısını imzaladı ve evrakta sahtecilik suçunu işledi. Sahte imzayla Mustafa Özkaynar'ın Ardahan Belediyesi'ne gitmeyi kabul ettiği iddia edildi..

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

SAHTE EVRAKTAKİ İMZA FARKLI!

Mustafa Özkaynar'ın, Yalova Belediye Başkanlığı'na verdiği itiraz dilekçesinde imzası ile geçici görevlendirmeyi kabul ettiğini gösteren sahte evraktaki imzasının farklı olduğu açıkça görülüyor.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri; CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, belediye çalışanlarını hiçbir gerekçe göstermeden CHP'li Ardahan, Artvin, Sinop, Burdur ve Bolu belediyelerine geçici görevlendirmesi üzerine soruşturma başlattı.

Yalova Belediyesi'nde İç Denetim Koordinatörlüğü'nde görev yapan Mustafa Özkaynar'ın Ardahan Belediyesi'ne görevlendirilmesi, 'Vefa Salman, belediye hesaplarından çıkan açığı gizlemek için mi Mustafa Özkaynar'ı Ardahan'a gönderdi?' sorularını gündeme getirdi..

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

1 MİLYON TL DEĞERİNDE VİLLA ALMIŞ!

Yalova Belediyesi'nde muhasebe çalışan R.E.'nin yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, 1 milyon TL'nin üzerinde parayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Ayrıca R.E.'nin, kısa zaman önce yaklaşık 1 milyon TL değerinde villa aldığı öğrenildi.

Yalova Belediyesi'nin muhasebe biriminde çalışan, evli ve 2 çocuk babası R.E., 3 gün önce öğle molasına çıktı. Belediyenin karşısındaki otoparka park ettiği aracına binen R.E., kayıplara karıştı. R.E.'ye cep telefonu numarasından da ulaşamayan Yalova Belediyesi yetkilileri, belediyenin banka hesaplarını inceledi. İncelemede, R.E.'nin bir paravan inşaat şirketi kurduğu ve bu şirketin hesabına para aktarıldığı tespit edildi. Bunun üzerine tüm muhasebe kayıtlarını incelemeye alan Yalova Belediyesi yetkilileri R.E. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yalova Belediyesi'nce, İçişleri Bakanlığı'ndan Mülkiye Müfettişi ve Sayıştay'dan denetçi talep edilerek soruşturma derinleştirildi. Yapılan ilk incelemelerin ardından Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş da açığa alındı.

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

NE OLMUŞTU?

Yalova Belediyesi Muhasebe Servisi'nde Mali Hizmetler Müdürlüğü Harcama Belgeleri ve Ödeme Evrakları Sorumlusu olarak çalışan R.E adlı personel, belediyeye ait yüklü miktarda parayla ortadan kaybolması üzerine belediye şahısla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Yalova Belediyesi, zimmetine para geçirdiği iddia edilen personeliyle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu ve Mali Hizmetler Müdürünün açığa alındığını bildirmişti.

Yalova Belediyesi'nde yolsuzluk! 22 milyonluk vurgunda şok eden ayrıntılar

Belediyeden yapılan açıklamada, Mali Hizmetler Müdürlüğünde çalışan R.E. tarafından muhasebe kayıtlarında yapılan usulsüz işlemlerin tespiti sonrasında sürecin başladığı belirtilmişti.

Durumun kamuoyuna yansımasıyla asılsız bir takım iddiaların da gündeme geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"20 yılın üzerinde belediyemizde kadrolu işçi olarak aynı departmanda görev yapan R.E'nin muhasebe kayıtlarında yaptığı durum, tarafımızca tespit edildikten sonra Belediye Başkanlığınca gerekli tüm işlemler ivedilikle yapılmaya başlanmıştır. Durumun tam olarak tespiti ve adli mercilere aktarılması amacıyla ilk olarak idari soruşturma başlatılmış olup, konuyla ilgili Hukuk İşleri Müdürü muhakkik olarak tayin edilmiştir."

Yapılan incelemeler neticesinde Belediye Başkanlığı talimatıyla 6 Şubat günü İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat edildiği anlatılan açıklamada, 7 Şubat'ta Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedilmişti.

Soruşturmanın daha sağlıklı ilerlemesi amacıyla Mali Hizmetler Müdürünün de açığa alındığına değinilen açıklamada, şu ifadeler kullanılmıştı:

"Tüm bu işlemlerin yanı sıra kayıtların daha titiz ve kapsamlı incelenmesi için Yalova Valiliği-Yalova Defterdarlığından denetmen talep edilmiştir. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığından Mülkiye Müfettişi ve Sayıştaydan denetçi talep edilmiştir. Olayın bundan sonraki süreci emniyet güçlerinin ve adli makamların kontrolünde devam edecektir. Personelin gerçekleştirdiği münferit olayda belediyemizi ve başkanlık makamını hedef gösteren mesnetsiz haber ve yorumlar içinde gerekli adli işlemlerin yapılacağını bildiririz."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Uzmanlar "Seçim psikolojisi" dikkat çekti: "Yatıştırıcı davranmak faydalı olacak"
Uzmanlar "Seçim psikolojisi" dikkat çekti: "Yatıştırıcı davranmak faydalı olacak"
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 500 konutu hak sahiplerine teslim etti!
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 500 konutu hak sahiplerine teslim etti!
Türkçe artık bu ülkede resmi dil olacak!
Türkçe artık bu ülkede resmi dil olacak!
Dilan Polat'ın kayınvaldesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Dilan Polat'ın kayınvaldesi sosyal medyayı harekete geçirdi!
Çok Okunanlar
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
29 Mart 2024 Cuma günü tüm burç yorumları nelerdir? O burç sahipleri aman dikkat!
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Emekliye hükümetten fatura müjdesi! 1500 liranız cepte kalacak
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
Eski HDP milletvekili Altan Tan'dan bomba açıklamalar! DEM Parti içindeki PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
PTT 50 bin TL kredi veriyor! Anında hesaba yatacak
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı