Yay burcu özellikleri | Hangi ay? | 2020 yeni burç tarihleri

NASA'nın yayınladığı bir blog yazısı ile gündem olan burçların tarihleri değişti iddiası sosyal medyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Ortaya atılan bu iddialara göre artık 12 değil 13 adet burç olması gerekiyor. Peki Yay burcu hangi ay? Özellikleri nelerdir? 2020 yeni burç tarihleri

Yay burcu özellikleri | Hangi ay? | 2020 yeni burç tarihleri

Yay burcu hangi ay? NASA'nın yaptığı açıklamanın ardından sosyal medyanın gündeminden düşmeyen burçların tarihleri değişti iddiası üzerine bir çok astroloji meraklısı yeni burç tarihlerini ve özelliklerini araştırmaya başladı. Burçları oluşturan takımyıldızlarının konumlarının değişmesiyle birlikte artık 12 değil 13 burç olması da ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor. Tarihleri değişen burçlar arasında yer alan Yay burcu da google da en çok aratılan konular arasında ön sırada geliyor. Peki yay burcu yeni tarihi nedir? Hangi ay? Yay burcu özellikleri nelerdir?

 

YAY BURCU TARİHİ NEDİR? HANGİ AY?

Burçları oluşturan takımyıldızlarının konumlarının değişmesiyle birlikte burçları tarih aralıkları da değişiklik gösterdi. Yay burcu tarihi  22 Kasım – 21 Aralık iken 17 Aralık/20 Ocak tarihleri arasına denk geldi.

Yay burcu özellikleri | Hangi ay? | 2020 yeni burç tarihleri

YAY BURCU ÖZELLİKLERİ

YAY BURCU ERKEĞİ ÖZELLİKLERİ

Bu burcun erkekleri, sıcakkanlılıkları, doğallıkları ve iyimserlikleriyle tanınırlar. Heyecanlıdırlar, hareketsiz duramazlar. Özgürlüklerine düşkündürler. Kurallara ve geleneklere karşı gelirler ve kalıplardan hoşlanmazlar. Pratik insanlardır. Acelecilikleri yüzünden sık sık yanlış yapabilirler ama hatalarından ders almasını da bilirler.

Yay erkekleri, fiziksel ya da duygusal özgürlükleri ellerinden alınırsa altüst olurlar. Bu yüzden sıkıntıya hiç gelemezler. İnsanların onlara ne yapmaları gerektiğini söylemelerinden nefret ederler.

Adildirler. Haksızlığa uğrayanları savunmaktan geri kalmazlar ve insanları incitmekten çekinirler. Modern adalet savaşçılarıdır. Bu yüzden onları, girdikleri sohbetlerde, ateşli bir şekilde haklıyı savunurken görebilirsiniz.

Yay erkekleri sportmendirler. Binicilik sporu onlar için bir tutkudur. Entelektüel çalışmalar yerine doğayla iç içe olan kültürel gezilerden hoşlanırlar. Örneğin arkeolojik mekânları gezmeyi çok severler.

Mümkün olduğunca çok bilgiyi depolamak isterler. Yabancı insanlarla tanışmak ve dillerini öğrenmek çok hoşlarına gider. Bilinmeyeni keşfetmeye bayılırlar. Bu yüzden seyahat etmeyi çok severler. Eğer maddi durumları da elveriyorsa her tatillerinde yeni yerler keşfetmek için yollara düşerler.

Yay erkekleri çabuk öfkelenirler. Ama buna rağmen pek kötülük düşünmezler. Çoğu zaman gergin ve huzursuzdurlar. Gereksiz zamanlarda çok açık ve direkt konuşurlar. Hatta onların oldukça patavatsız tipler olduklarını söyleyebiliriz.

İşte bu düşüncesiz konuşmaları yüzden başkalarını incitebilirler. Huzursuzluklarını kontrol edemedikleri zaman çevrelerini de huzursuz ederler. Bazen yapamayacakları şeyler için sözler de verirler.

Neyse ki Yay erkekleri neşeli ve şakacıdırlar. Kadınların bir şekilde gözdesi olmayı başarırlar. Fakat pek sadık tipler oldukları söylenemez. Her zaman yedekte bir sevgilileri vardır. Gizemlerini çözemedikleri bir kadınla karşılaşırlarsa işte o zaman âşık olabilirler.

Yay burcu özellikleri | Hangi ay? | 2020 yeni burç tarihleri

YAY BURCU KADINI ÖZELLİKLERİ

Yay burcu kadınları, hayata iyimser bakan, asaletli, arkadaş canlısı, sıcakkanlı ve samimi kişilerdir. Oldukları gibi görünürler. Herkese çok çabuk inanırlar.

İnsanları incitmez ve hiç kimseye haksızlık yapmazlar. Herkesten de bu davranışları beklerler.

Hareketli, neşeli ve esprilidirler. Girdikleri ortamlara çok çabuk uyum sağlarlar. Beğenmedikleri durumlarla alay etmeye de bayılırlar.

Genelde her sözlerinde, acıtmayan ama dokunduran espriler vardır. İnsanlara kırılsalar da pek küsmeyi bilmezler. Fakat öfkelerini sözlerle iğneleyerek alırlar. Bu da arkadaş çevrelerinin onlarda en sevmedikleri özelliklerdendir. Sivri dillerinin size ne zaman laf sokacağından emin olamazsınız.

Çift karakterli ve değişken yapılı olan bu burcun kadınlarının iki yönü vardır. Birincisi, duygusal, içine dönük, kolay etkilenen ve çekingen olan yönüdür. İkincisi ise cesur, ateşli, tedbirsiz, sözünü esirgemeyen yönüdür. Bunlardan biri ağırlıklı olabilir veya iki yönlerini de duruma göre kullanabilirler.

Yay kadınları, sevgililerini geniş bir kesimden seçerler. Bir erkeğin herhangi bir özelliği onlara çekici gelebilir. Fakir, zengin, esmer, sarışın, yakışıklı veya çirkin gibi herhangi bir özel seçimleri yoktur. Sadece ses tonu çok güzel diye bile birinden etkilenebilirler. Ama Yay kadınlarının kesinlikle çılgın ve neşeli adamlardan hoşlandıklarını söyleyebiliriz.

Aşk ilişkilerinde yumuşak geçişler yapabilirler. Bu yüzden eski sevgilileriyle de dost kalmayı başarırlar. Onları anlamak zordur, hele kontrol etmek imkânsızdır. Başlarına buyrukturlar. Aile bağlarına garip bir uzaklıkları vardır. Bazen de aşkla arkadaşlığı birbirine karıştırırlar.

Yay kadınları, bir şekilde yuva kurarlarsa çok iyi birer anne olurlar. Özgürlükçü yaklaşımları ile çocuklarının ilgilerini başarılı bir şekilde yönlendirirler.

Yay burcu özellikleri | Hangi ay? | 2020 yeni burç tarihleri

YAY BURCU AŞK HAYATI

Yay burçları ateşli sevgililerdir. Sevince çok severler. Ayrıca çok da iyi dost olurlar. Sevdikleri için her şeyi yaparlar. Aşklarını kaybetmemek için hayatlarını bile ortaya koyarlar. Sevgilileri ne isterse yapmaya hazırdırlar.

Aldatılırlarsa veya severken terk edilirlerse yıkılırlar. Ama ateşleri çabuk söner. Kendilerine çok çabuk başka âşıklar bulurlar ve sevmeye devam ederler. Çok da çabuk bağışlarlar. Eski sevgili ile en azından dost kalmanın yollarını ararlar.

Genellikle iki veya daha fazla ilişki yaşarlar. Hatta gizli aşk ilişkileri yüzünden çok acı çekebilirler. Bu durum onların aşkta da macera aramalarından kaynaklanır.

Yaylar maddi veya manevi olarak kısıtlanmaktan, bağımsızlıklarının ellerinden alınmasından ve sorumluluk altında kalmaktan çok korkarlar. Bunun için de bir yere veya bir kişiye bağlanmak istemezler. Ama ileri yaşlarda birine bağlanmanın ve sorumluluk almanın öyle korkunç bir durum olmadığını anlarlar.

Aşkta tam olarak aradıklarını bulmaları uzun zaman alır. Bu süre içinde daldan dala konarlar. Kararsız, aceleci, değişken, çabuk meraklanıp ilgilenen ama çabuk bıkan tiplerdir. Fakat aradıklarını bulunca son derece sabırlı olurlar.

yay-burcu.jpg

    

YAY BURCU

Grubu:    Ateş, pozitif
Uğurlu günü:    Perşembe
Uğurlu sayıları:    3, 12
Uğurlu taşları:    Safir, akik, ametist, lal, topaz
Uğurlu renkleri:    Mor, menekşe moru, koyu mavi
Uğurlu kokuları:    Nergis, menekşe, zambak
Uğurlu çiçekleri:    Leylak, salkım, mor menekşe
Uğurlu müziği:    Pop müzik şarkıları
Belirgin özelliği:    Aktiflik
Negatif yönü:    Alaycılık
İsteği:    Ünlü olmak
Anlaştığı burçlar:    Koç, Aslan
Anlaşamadığı burçlar:    Başak, Balık
Kariyerine yardımcı olan burç:    Başak
Duygusal açıdan destekçisi olan burç:    Balık
Maddi açıdan yardımcısı olan burç:    Oğlak
Evlilik için en uygun burç:    İkizler

 

2020 YENİ BURÇ TARİHLERİ

KOÇ: 18 Nisan - 13 Mayıs

BOĞA: 13 Mayıs - 21 Haziran

İKİZLER: 21 Haziran - 20 Temmuz

YENGEÇ: 20 Temmuz - 10 Ağustos

ASLAN: 10 Ağustos - 16 Eylül

BAŞAK: 16 Eylül - 30 Ekim

TERAZİ: 30 Ekim - 23 Kasım

AKREP: 23 Kasım - 29 Kasım

YILAN: 29 Kasım - 17 Aralık

YAY: 17 Aralık - 20 Ocak

OĞLAK: 20 Ocak - 16 Şubat

KOVA: 16 Şubat - 11 Mart

BALIK: 11 Mart - 18 Nisan

1
1
1
2
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Bakan Şimşek, “Yerel halk” tepkisinin ardından açıklama yaptı: Konu yanlış anlaşıldı…
Bakan Şimşek, “Yerel halk” tepkisinin ardından açıklama yaptı: Konu yanlış anlaşıldı…
Merkez Bankası, faiz kararını duyurdu: Hangi mesajlar öne çıktı?
Merkez Bankası, faiz kararını duyurdu: Hangi mesajlar öne çıktı?
Türkiye, stablecoin dünyasının zirvesinde: En çok alım yapan ülke…
Türkiye, stablecoin dünyasının zirvesinde: En çok alım yapan ülke…
ABD Başkanı Biden, Çinli şirket TikTok’u zorlamaya devam ediyor: 12 aylık mühlet verdi…
ABD Başkanı Biden, Çinli şirket TikTok’u zorlamaya devam ediyor: 12 aylık mühlet verdi…
Çok Okunanlar
Büyük felaket kapıda! Japon deprem uzmanından önemli açıklama: ''Asıl fay daha kırılmadı''
Büyük felaket kapıda! Japon deprem uzmanından önemli açıklama: ''Asıl fay daha kırılmadı''
Erdoğan düğmeye bastı! Cezasının 10 katına çıkacağı karar, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek!
Erdoğan düğmeye bastı! Cezasının 10 katına çıkacağı karar, 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek!
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Safiye Soyman'ın Faik'inden sevenlerine kötü haber!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Son dakika! Katliam gibi tren kazasının duruşmasında karar açıklandı!
Yorumlananlar