Yeni eğitim sisteminin ayrıntıları belli oldu. İşte o ayrıntılar...

Milli Eğitim BakanI Ziya Selçuk tarafından yarın açıklanacak olan yeni eğitim sisteminin ayrıntıları belli oldu. İşte o detaylar...

Yeni eğitim sisteminin ayrıntıları belli oldu. İşte o ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarın açıklanacak olan yeni eğitim sistemi merak edilirken yeni eğitim sisteminden ayrıntılar belli olmaya başladı.

İşte eğitimde yeni sistemin ayrıntıları:

1. Ders sayısı azalıyor.

2. Liselere Kariyer Ofisleri geliyor.

3. 12. Sınıflarda Ders saatleri azaltılıp destek çalışmaları geliyor.

4. Her öğrenci üniversitedeki gibi kendi istediği dersleri seçebiliyor.

5. Yeni lise sistemi ilk olarak 2020-21 yılında 9.sınıflardan başlıyor. Kademeli geçiş olacak.

6. Bilgi Kuramı zorunlu ders haline geliyor.

7. Yaparak uygulayarak öğrenme ağırlık kazanıyor.

8. 12.sınıfta çok enteresan yenilikçi dersler geliyor.

ZİYA SELÇUK'UN AÇIKLAMASI NASILDI?

Ziya Selçuk ara tatillerden yeni bir yapılanmanın söz konusu olduğunu belirtti ve "Nisan ve Kasım'da birer hafta tatil olacak", 'Yeni dönemde öğrencilerin okula gitme süresi 180 buçuk gün olacak' dedi. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şunları söyledi:

Nisan ve Kasım'da birer haftalık ara tatil olacak. Bizim yaz tatilini kısaltmamız söz konusu değil. 11 haftaya düşürülmesi, yüzde 10'luk indirimden söz ediyoruz. 

Ara tatillerde öğretmenler, okullar kurumsal işleyişe yönelik bir takım öz değerlendirmeler yaparak çeşitli iyileştirmelere gidecekler. Yapılandırılmış ara tatillerde; çocuklara ve öğretmenlere dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor. Öğretmenlerimiz çok yoruluyorlar. Ara tatillerde yeni bir yapılanma söz konusu. Birer haftalık tatillerin, sadece tatil olarak değerlendirilmemesi, çocukların eğitimsel faaliyetlere katılması da hedefleniyor. Ara tatiller sadece tatil olarak değerlendirilmeyecek, çocuklarımız çeşitli faaliyetlere katılacak, veli toplantıları yapılacak.

Her tatilin bir teması söz konusu olacak. Bilim, kültür, sanat, spor gibi... Bazı geziler, fuarlar da bu ara tatillerin konusu olabilecek.

Huzurevleri ziyaret, yardımlaşma faaliyetleri, aile faaliyetlerine imkan sağlayacak. Ve sonuç olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz.

Temel olarak şu söylenebilir. Son tahlilde, eğitim sisteminin daha verimli çalışabilmesi, çocuklarımızın bıkmadan eğitim-öğretim süreçlerini yaşayabilmeleri için bir fırsat sağlamaya çalışıyoruz. Bunu sadece takvimin değişmesi gibi ele almamakta fayda var. Öğretmenlerimizin, velilerimizin eğitim-öğretimin içinde çok daha aktif biçimde bulunmakla ilgili, bu tatillerin daha etkili kullanılmasıyla ilgili...

Özet olarak şunu söyleyebiliriz. Bu çalışma takviminin detaylarını çeşitli yönetmelikler ve yönergelerle planlama imkanımız olacak.

Öğretmenlere müjde! Ara tatillerde de ek ders ücreti alacaklar

BU PLANA GÖRE TATİLLER NASIL OLACAK?

Yeni modele göre artık okullar bir hafta erken açılacak, bir hafta daha geç kapanacak. Ancak bu durum toplam tatil süresini kısaltmayacak. İşte yeni plana göre tatil zamanları;

2019-2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019’da başlayacak.
18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek.
Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)
İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.
06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Öğretmenlere müjde! Ara tatillerde de ek ders ücreti alacaklar

MEVCUT SİSTEMDE NASIL?

Milli Eğitim Bakanlığı, Yeni Eğitim – Öğretim Çalışma Takvimi Modelini tamamladı. Bugün tanıtımı yapılan plana göre 2 yeni ara tatil eklendi. Takvim, bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklandı. Mevcut sistemde ise öğrenci ve öğretmenler 2 ara tatil yapıyor.

Öğretmenlere müjde! Ara tatillerde de ek ders ücreti alacaklar

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Yeni sistemin Milli Eğitim Bakanı seçilen Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak Gelişim Psikolojisi alanında da yüksek lisans yapmıştır. 

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktorasını tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi’nde görev alan Selçuk, doçent ve profesör unvanlarını almıştır. 
TED Üniversitesi’nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ziya Selçuk, birçok özel eğitim kurumunun kuruluşunda yer almış ve müfredat reformunda da başarılar elde etmiştir. 2003-2008 yıllarında 

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştır. 
Yeni Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çeşitli araştırmaları vardır. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi olan Selçuk, 3 çocuk babasıdır. 

Eserleri

·İnsan İlişkilerinde Kendini Açma. Vadi Yayıncılık, Ankara, 1995.

·Gelişim ve Öğrenme. Nobel yayıncılık. Ankara, 1998

·Okul Deneyimi ve Uygulama. Nobel Yayıncılık. Ankara: 1998

·Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar. Pegem, Ankara 2000

·Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları. Pegem. Ankara. 2000.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡