YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek?

YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek? Sınav giriş belgesi nereden?Kaç soru sorulacak? soruları sınava girenler tarafından arama motorlarında sıkça araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için bu merak edilenleri araştırdık. İşte tüm merak edilenleri

YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek?

YÖKDİL sınavına girecek olanlae internette sınav zamanını araştırmaya başladı. Peki YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek? Tüm merak edilenler haberimizde...

YÖKDİL SINAVI NE ZAMAN? SAAT KAÇTA?

2019 YÖKDİL sınavı 3 Kasım 2019'da yapılacak. 10.15'te başlayacak sınav 3 saat sürecek. Adayların saat 10.00'a kadar binaya giriş yapmış olmaları gerekiyor. Buna göre sınavdan en geç 13:15 saatinde çıkılacak.

DİKKAT!

03 Kasım 2019 tarihinde uygulanacak olan 2019/YÖKDİL için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek?

YÖKDİL SINAVINDA KAÇ SORU SORULACAK?

Adaylara, çoktan seçmeli ve 5 (beş) cevap şıklı 80 (seksen) adet soru sorulacak ve 180 (yüz seksen) dakika sınav süresi verilecektir.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

YÖKDİL sınavına girecek adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 24 Ekim 2019 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

YÖKDİL SINAV GİRİŞ BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YÖKDİL PUANI NERELERDE GEÇERLİ

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir.

YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek?

YÖKDİL SINAVI NEDİR?

Sınav, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında İngilizce; Sosyal Bilimler alanında ise Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılacaktır.

Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Sınavın uygulanmasında ve sonuçların değerlendirilmesinde aday tarafından verilen bilgiler esas alınacağından, adayın başvuru esnasında verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlık sebebiyle doğacak sonuçlardan aday sorumlu olacaktır.

Adaylar, beyan ettikleri bütün bilgilerinden sorumludur. Bir adayın beyanının gerçeğe uymadığı tespit edildiği takdirde bu aday, aradan geçen süreye bakılmaksızın bu sınavdan elde ettiği tüm haklarını kaybedecektir. Eksik veya yanlış bilgilerden adayların yararına doğacak sonuçlar geçersiz sayılır, zararına olacak sonuçlar düzeltilmez. Adayın, verdiği bilgilerdeki eksiklik veya yanlışlıktan doğacak sonuçlarla ilgili itirazları dikkate alınmaz.

Sınav evrakı (soru kitapçıkları, cevap kâğıtları ve sınav tutanakları) sınav tarihinden 2 (iki) yıl sonra imha edilir. Her türlü sınav evrakının aslı veya sureti, yargı organlarının aksi kararları olmadıkça, aday dâhil hiçbir kişi ya da kuruma gösterilmez ve verilmez. ? Sınavla ilgili olarak alınan yeni kararlar ve gerekli görülen değişikliklere ilişkin bilgiler yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden kamuoyuna duyurulacaktır. Bu nedenle, ilgililerin söz konusu adresi sık sık kontrol etmeleri yararlarına olacaktır. Bu adresteki duyurular, adaylara tebliğ hükmündedir.

YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek?

YÖKDİL SINAV İÇERİĞİ NASIL?

SINAV YABANCI DİLİ

Adaylar, sınava hangi dilden gireceklerini belirtmek üzere bu alandaki seçeneklerden birini işaretleyeceklerdir. Bir dönemde yalnız bir dilden sınava girilebildiği için tek bir yabancı dilin işaretlenmesi gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar, başvuru süresi içinde (geç başvuru günü de dâhil) ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yabancı dil değişikliği yapabileceklerdir. Bu süre bittikten sonra yabancı dil değişikliği yapılamayacaktır.

YÖKDİL sınavı ne zaman? Saat kaçta başlayacak? Saat kaçta bitecek?

15. SINAV TEST ALANI

Adaylar, bu alanda sınava hangi alandan gireceklerini belirtmek için Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler seçeneklerinden birini işaretleyeceklerdir. Bir dönemde yalnız bir alandan sınava girilebildiği için tek bir alanın işaretlenmesi gerekmektedir. Başvurusunu yapan adaylar, başvuru süresi içinde (geç başvuru günü de dâhil) ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bu alanda değişiklik yapabileceklerdir. Bu süre bittikten sonra test alanında değişiklik yapılamayacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡