Yolcular Sabiha Gökçen'de yaşanan uçak kazasını anlattı

Çarşamba günü Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen olayda, Pegasus Hava Yolllarına ait yolcu uçağı iniş sırasında sürüklenerek 3'e bölündü. Kazada 3 kişi yaşamını yitirirken, yaralı olarak kurtulanlar kaza anını anlattı.

Yolcular Sabiha Gökçen'de yaşanan uçak kazasını anlattı

5 Şubat Çarşamba günü İzmir - İstanbul seferini yapan Pegasus Hava Yollarına ait yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıktı ve 3'e bölündü. Kazada 3 kişi yaşamını yitirirken, yaralı olarak kurtulan yolcuların çoğunda, kaburga, kol ve bacak kırığı tespit edildi.

Uçakta bulunan yolculardan Selin Erdoğan'ın kalça ve omurgasında kırıklar meydana geldi. Konu ile ilgili olarak Milliyet'e konuşan Erdoğan, "Uçağımın kalkış saatine çok vakit vardı. Ben de bir önceki uçağa bindim. Aslında bilet almış olduğum uçağa binseydim bu durum başıma gelmeyecekti. Uçağa bindiğimde direkt uyudum ve ani bir sarsıntıyla uyandım. Uçağın tekerleri yere değmişti ama sarsıntı hala devam ediyordu. Çok geçmeden yüksekten düştüğümüzü fark ettim. O panikle tek düşündüğüm ölüm oldu, öleceğimi sandım. Nefes alamadım. Maskeler açılmadı. Sonra, ‘Uçak patlayacak’ diye sesler yükselmeye başladı. Sıkıştığım yerden zorlukla uçağın kanadına çıktım. Kırıklara rağmen yürüdüm." dedi.

Tedavisi devam eden yolculardan biri olan Engin Demir ise, "İstanbul aktarmalı Dubai’ye gidecektim. Uçağın tekerleri yere değdikten sonra, uçak yükseklikten birden düştü. Düşmeyle birlikte kabin bagajları üzerimize düştü. Olduğumuz yerde sıkışıp kaldık. Çevremdeki kadınlar bağırıyordu, yüzleri kanıyordu ve herkes panik halindeydi. Yaşadığımız bir travmaydı. Çok korktuk. Kendi imkanlarımızla uçaktan çıktık." ifadelerini kullanarak yaşadıklarını anlattı. 

"HERKES ÖLECEKLERİNİ SANDI"

Aktarmalı olarak Sinop'a gitmek isteyen Rümeysa ve Şeref Demirtaş çifti de uçakta bulunuyordu. Görme engelli olan Şerif Demirtaş yaptığı açıklamada, "Uçağın alçaldığı yönünde anons yapıldı. Sonra uçak hızla inişe geçti. İnişin ardından cep telefonlarımızı açabileceğimiz anonsu yapıldı. Emniyet kemerlerimizi henüz çözmemiştik, uçak yüksek bir yerden düştü. Herkes çığlık atmaya başladı. Eşim beni çıkarttı. Herkes öleceklerini sandı." dedi. Rümeysa Demirtaş da, "Çok sert bir şekilde indik. İndikten bir süre sonra yüksekten düşüp betona çarptık. Önce ben uçaktan çıktım, daha sonra ise eşimi de uçağın yarılan kısmından çıkardım." ifadelerini kullandı.

"KEMERİNİ AÇANLAR KAZADA AĞIR YARA ALMIŞ OLABİLİR"

Yolculardan Can Söylemez ise kemerin önemine vurgu yaptı ve "Uçak kötü bir iniş yaptı. Bazı yolcular kemerlerini açtı. Kötü iniş olduğu için ben açmadım kemerimi. Kemerini açanlar kazada ağır yara almış olabilir. Uçak düz yolda ilerlerken tekrar bir fren yapmaya çalıştı duramadı ve sonrasında boşluk hissi, havada 30-40 metre süzülme hissi oldu. Uçak aşağı düşünce bir kere yerde sektik ikinci sekişte uçak oturdu. Tahmin ettiğim kadarıyla kokpit ilk düşüşte kırıldı. Çünkü yokuş aşağı düşerken ilk çarpma çok sertti. Daha sonra çıkış kapısına baktığımda orada oturanların durumunun iyi olmadığını gördüm. Durumum iyiydi çünkü kemer savrulmamı engelledi. Kemeri açıp hemen acil çıkış kapısını açtım. Sağımda da alev gördüm o yüzden acele ettim çıkmak için. Sonra çıkmaya çalışanlara yardım ettim. Hamile bir kadın vardı onu ve diğer yaralıları toplayıp ambulansa bindirip hastaneye gittik." dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡