YSK'nın yeni başkanı belli oldu

Yüksek Seçim Kurulunun yeni  Başkanı Muharrem Akkaya, oldu. Akkaya görevini 2023 yılına kadar sürdürecek.

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

Yüksek Seçim Kurulunun yeni  Başkanı Muharrem Akkaya, oldu. Akkaya görevini 2023 yılına kadar sürdürecek.

Eski YSK Başkanı Güven, ''Bakanlıklara yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum'' dedi.

AKKAYA: BU ÖNEMLİ VE ONURLU BİR GÖREV

Yeni başkan Akkaya ise, "Yüksek Kurul oylarıyla beni buraya layık gördü. Bu önemli, onurlu bir görev. İnşallah ben de Sayın Başkanım gibi görevi onurlu bir şekilde bitirip bir meslektaşıma teslim ederim. Ben Sayın Başkanım gibi 40 yılı aşkın bir süredir teşkilatımızda hakimlik yapmış, ticaret mahkemesi başkanlığı, müsteşar yardımcılığı yapmış, Yargıtay üyeliği, 7 senedir YSK Başkanlığı yapmış bir kişiden bu görevi devralmaktan ayrıca onur ve gurur duyuyorum. Başkanımızın bilgi ve tecrübelerinden her zaman faydalanmak isterim" ifadelerini kullandı.

Akkaya, "İlk icraatınız ne olacak? Seçim güvenliği ile ilgili bir icraatınız olacak mı?" sorusuna "Seçim süreci başladığında kurumla beraber ne gerekiyorsa yaparız zaten" diye cevap verdi.

 

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

YSK BAŞKANI NASIL SEÇİLİYOR?

Yüksek Seçim Kurulu, bir başkan ve altı üyeden oluşuyor. Altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarının kendi üyeleri arasından gizli oyla 11 kişi seçiliyor.

Bunlar gizli oy ve salt çoklukla aralarından bir başkan ve bir başkan vekili seçiyor.

Yargıtay ve Danıştay üyeleri arasından kura ile ikişer üye yedek üyeliğe ayrılıyor. Başkan ve başkanvekilleri kuraya girmiyor.

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?

Muharrem Akkaya: 1964 doğumlu, Karabük Ovacık'lı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'nde savcılık yaptı. Akkaya'nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı.

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡