Yunan vekile soruşturma kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Loannis Logas hakkında "Türk bayrağını alenen aşağılama" suçunda soruşturma başlattı.

Yunan vekile soruşturma kararı

Yunan aşırı sağcı vekil Lagos'un Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağı yırtmasına ilişkin, Yunanistan tarafından olay adına kınama gelirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise, Loannis Logas hakkında "Türk bayrağını alenen aşağılama" suçunda soruşturma başlattı.

Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Parlementosu Genel Kurulu'ndaki "Yunan Adalarında İnsani Durum" toplantısında Avrupa Parlamentosu Üyesi ve Yunanistan milletvekili Loannis Lagos'un "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk Bayrağı, bununlan ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" şeklinde açıklamalar yaparak Türk Bayrağını yırtması sonucunda büyük tepki çekmişti. Buna karşılık, oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak bu tür davranışlara müsade etmeyeceğini söyledi.

TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ ALMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa'nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin" ifadelerini kullanırken Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiriyle ırkçı provokasyonu kınadı. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Herkes kendine yakışanı yapar" açıklamalarında bulunmuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, "Tarihi bayrak yırtma densizliği ile silemezsiniz" diyerek tepki gösterirken İyi parti lideri Akşener ise, "Bunun bir alçaklık olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı. AP Türkiye Rapörtörü Nacho Sanchez ise, "Aşırı sağlam, İslam karşıtı söyleminin Brüksel'de yeri yok" açıklamalarını yaparak yunan vekile tepki gösterdi.

bolge gundem

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡