Yunanistan ve Türkiye arasında yeni gerilim

ticari yatların ardından feribotlara da yasak getirileceği tarih olan 12 Ekim'den bir gün önce, yani 11 Ekim'de Türk ve Yunan makamları arasında yapılacak görüşme son derece önem taşıyor. Sektörde tüm gözler bu toplantıya çevrilmiş durumda..

Yunanistan ve Türkiye arasında yeni gerilim

Yapılan tutuklamaların ardından Türk gemilerinin gri listeye düşme tehlikesinin ortaya çıktığını ve bu durumun Türk gemi sektörü açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Kocadon, "Hükümetimiz burada haklı, çünkü birkaç kere daha ceza yersek alt listeye düşeceğiz" diye konuştu

Habertürk.com'un haberine göre bu nedenle ticari yatların ardından feribotlara da yasak getirileceği tarih olan 12 Ekim'den bir gün önce, yani 11 Ekim'de Türk ve Yunan makamları arasında yapılacak görüşme son derece önem taşıyor. Sektörde tüm gözler bu toplantıya çevrilmiş durumda.

GEMİ MUAMELESİ YAPIP CEZA KESİYORLAR

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Yunan tarafının son dönemde çok keyfi hareket ettiğini ve haksız cezalar kestiğini söyledi. Artık savaşların topla tüfekle değil ekonomik yaptırımlarla gerçekleştiğinin altını çizen Kocadon, "Son yapılan uygulamalar bizim üzerimize geldiklerinin en önemli göstergesi" dedi.

Kocadon, şöyle devam etti:

"Tüm ticari yatlara gemi muamelesi yapıp büyük cezalar kesiyorlar, kaptanları hapse atıyorlar. Adam 20 metrelik yata bakıp 'bu gemi' diyor ve 50 bin euroluk yata 100 bin euro ceza kesiyor. Bu işin arkasında sadece Yunanistan yok. Amaç Türk yatlarını zor duruma sokmak."

HÜKÜMETİMİZ HAKLI

Yapılan tutuklamaların ardından Türk gemilerinin gri listeye düşme tehlikesinin ortaya çıktığını ve bu durumun Türk gemi sektörü açısından kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Kocadon, "Hükümetimiz burada haklı, çünkü birkaç kere daha ceza yersek alt listeye düşeceğiz" diye konuştu.

Kararın doğru olmasına karşın ekonomik açıdan iki tarafı da zor duruma düşüreceğini belirten Kocadon, bir an evvel bir çözüm yolu bulunması gerektiğini söyledi. Çözüm konusunda umutlu olduğunu ve düzeleceğine inandığını ifade eden Kocadon, kararın ekonomik etkileri ile ilgili olarak şunları anlattı:

DENİZ YOLU İLE GELENLER NE OLACAK?

"Avrupalı turistler son zamanlarda direk buraya gelmek yerine önce Yunanistan'daki adalara gidiyor ve tatillerine oradan başlıyordu. Bizim yatlar da onları oradan alıp Bodrum'a ve çevre beldelere getiriyordu. Bu yıl şimdiye kadar sadece denizden Bodrum'a gelen turist sayısı 285 bin kişi. Havaalanı ile gelen sayısı ise 364 bin. Gördüğünüz gibi denizden gelme oranı çok yüksek. Yasaklar nedeniyle burada önemli bir düşüş yaşanabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡