Yurt dışından gelenlerin karantina süresi sona erdi

Koronavirüs salgını nedeniyle 9 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye getirilen ve öğrenci yurtlarında karantina altına alınan vatandaşlardan sağlıklı sorunu bulunmayanların tahliye işlemleri başladı.

Dünyada hızla yayılan koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle öğrenci yurtlarında 14 gün boyunca karantina altına alınan kişilerin süresi doldu.Karantina sonrasında sağlık sorunu bulunmayan kişiler yurtlardan ayrılmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, Kovid-19 salgını nedeniyle Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka'dan çıkışlı uçuşların durdurulması üzerine bu ülkelerde geçici şekilde iş, akraba ziyareti ve öğrenci olarak bulunan 1955 Türk vatandaşı, konulan özel seferlerle 17 Mart'ta İstanbul'a getirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait Güngören Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu, Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu, Başakşehir Kanuni Sultan Süleyman Erkek Öğrenci Yurdu'nda 14 gün karantina süresini dolduran vatandaşlar, son kez sağlık kontrolünden geçirildi.

Yurt dışından gelenlerin karantina süresi sona erdi

ŞEHİR DIŞINA ÇIKACAKLAR SEYAHAT BELGESİ ALACAK

Sağlıklı bulunan vatandaşlar, yurtlardan ayrılmaya başladı.

Vatandaşların bazılarını yakınları özel araçlarla alırken, yakını olmayanlar özel tahsis edilen otobüslere biniyor. 

Yurt çıkışında hazır bekleyen otobüsler vatandaşları toplu ulaşım araçlarına kadar götürecek.

Şehir dışına çıkacaklar ise kontrol sonrasında verilen seyahat izin belgesiyle İstanbul'dan otobüslerle ayrılabilecek. 

Yurt dışından gelenlerin karantina süresi sona erdi

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡