Yurttan Kaçan Kızları Çiftliğe Kapatıp Taciz Eden Abuzer Sayan Tutuklandı

Bir annenin, yetiştirme yurdundan kaçan kızının Ataşehir’deki bir çiftlikte zorla alıkonulduğu ihbarı üzerine polis iki ayrı adrese baskın düzenledi. 17 yaşındaki H.K.K. kurtarılırken çok sayıda kızın cinsel istismar görüntüleri ele geçirildi.

Yurttan Kaçan Kızları Çiftliğe Kapatıp Taciz Eden Abuzer Sayan Tutuklandı

İstanbul Ataşehir’de yurttan kaçan bazı kız çocuklarını çiftlikte alıkoyup tecavüz ederek görüntülerini kaydeden Abuzer Sayan tutuklandı.

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda Kayışdağı’ndaki bir kaz çiftliğinde, yurtta kalan 14-17 yaş arasındaki altı kız öğrencinin silah zoruyla tecavüze uğradıkları tespit edildi. Köpeklerle korunan çiftliği basan polis çiftlik sahibi Sayan’ı ve bir kişiyi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 38 yaşındaki Sayan ve Afganistan uyruklu 26 yaşındaki S.R. Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Sayan tutuklanarak cezaevine gönderilirken S.R. serbest bırakıldı.

Ataşehir'de Yurttan Kaçan Kızları Çiftliğe Kapatıp Taciz Etti

NE OLMUŞTU?

Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, yetiştirme yurdundan kaçan kızları izlemeye aldı. İstihbarat çalışması yapan polis, kızlardan bazılarının köpeklerle korunan bir kaz çiftliğinde tutulduğunu tespit etti. Takibe alınan Ataşehir Kayışdağı’ndaki çiftliğe, önceki gün operasyon düzenlendi.

Aramada, kızların çiftlikte zorla tutulduğunu ve tecavüze uğradığını kanıtlayan video kayıtları bulundu. Çiftliğe daha önce getirildiği belirtilen dört kızın silah zoruyla cinsel ilişkiye zorlandığı görüntülerin olduğu CD’ler ile iki tabanca ve 180 mermi bulundu.

Görüntülerdeki kızların 14-17 yaşındaki A.T., K.Ü., H.K. ve A.U. olduğu anlaşıldı. Kızların üçünün yurda geri döndükleri ancak korktukları için konuşmadıkları ortaya çıktı. Abuzer Sayan’ın şimdiye kadar yedi-sekiz kadar kızı kandırıp çiftliğe götürdüğü, silahla korkutup tecavüz ettiği düşünülüyor.

Çiftlik sahibi Abuzer Sayan’ın Ataşehir’deki evini tespit eden polis, buraya da baskın düzenledi. Operasyonda, Sayan’ın tehditle evinde tuttuğu 17 yaşındaki H.K. adlı kız kurtarıldı.

Sayan'ın H.K.’yı da diğer kız çocukları gibi silahla korkuttuğu, görüntülerini ailelerine göndermekle tehdit ettiği anlaşıldı.

Ataşehir'de Yurttan Kaçan Kızları Çiftliğe Kapatıp Taciz Etti

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡