Zatürreye yakalanan Elton John ağlayarak sahneyi terk etmek zorunda kaldı

Yeni Zelanda’da bulunan Auckland kentinde konser vermeye gider müzik tarihinin en büyük isimlerinden Elton John, zatürreye yakalandı. Yaşadığı rahatsızlık sebebiyle sesi kısılıncaya kadar şarkılarını söyleyen ancak konseri yarıda bırakmak zorunda kalan usta sanatçı, sahnede gözyaşlarına hakim olamadı...

Zatürreye yakalanan Elton John ağlayarak sahneyi terk etmek zorunda kaldı

Müzik dünyasının devleşmiş ismi Elton John, zatürreye yakalandığı için çıktığı konseri yarıda bırakmak zorunda kaldı. Sesi artık kısılma evresine geldiği an sahneyi ağlayarak terk eden John, duygusal anlar yaşattı.

72 yaşındaki İngiliz müzisyenin sesi neredeyse hiç şarkı söyleyemeyecek kadar kısılınca sahnede gözyaşlarına boğuldu.

YÜRÜYEN ZATÜRRE TEŞHİSİ

Sahneyi ağlayarak terk eden Elton John, zatürre hastalığı geçirdiğini ve çok üzgün olduğunu söyledi. 

Ünlü şarkıcı resmi Instagram hesabından şöyle bir açıklama yaptı:

"Sesimin dayandığı tüm süre boyunca, tüm kalbimi ortaya koyarak şarkı söyledim ve çaldım. Hayalkırıklığı yaşıyorum. Çok üzgünüm. Bu akşamki konser sırasında gösterdiğiniz olağanüstü destek ve sevgi için çok teşekkür ederim. Sonsuza dek minettarım.

Sevgilerle, Elton"

John, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise konser öncesi kendisine “yürüyen zatürre” (üst ve alt solunum yollarını etkileyen bakteriyel bir enfeksiyon) teşhisi konulduğunu ancak izleyicileri karşısında elinden gelen en iyi performansı sergilemek istediğini söyledi.

Zatürreye yakalanan Elton John ağlayarak sahneyi terk etmek zorunda kaldı

ZATÜRRE (Pnömoni) BELİRTİLERİ NELERDİR?

Üşüme- titreme, 39- 40 °C’ye varan yüksek ateş, öksürük, kirli, iltihaplı (yeşil, sarı, pas rengi) balgam çıkarma ve yan ağrısı olabilir. Bazı pnömoni türlerinde ise sinsi başlangıç olur. Birkaç gün devam eden iştahsızlık, halsizlik, eklem ve kas ağrılarını takiben kuru öksürük, ateş yükselmesi, bulantı, kusma, baş ağrısı gibi belirtiler olabilir. Bu şikayeti olan hastalar mutlaka doktora başvurmalıdır. Pnömoni ihmal edilmemesi gereken bir sağlık sorunudur. Erken teşhis edilmesi ve gecikmeden tedaviye başlanmasının ölümleri azalttığı bilinmektedir. Hastanın yakınmaları pnömoni’yle uyumlu ise genellikle yapılan muayene ve akciğer röntgenindeki bulgularla teşhis konulabilir. Gerekirse kan ve balgam tahlilleri yapılabilir.

ZATÜRRE (Pnömoni) TEDAVİSİ

Birçok vakada pnömoni evde tedavi edilebilir. Ağır olguların, yaşlı hastaların, oksijen tedavisi veya yoğun bakım desteği gerektiren hastaların hastaneye yatması gerekir. Tedavi hastaya göre değişir. Tedaviye erken başlandığında ve ayaktan tedavi edilebilen olgularda sonuçlar yüz güldürücüdür. Ancak teşhis ve tedavisi gecikmiş, ağır pnömoni olgularında ölüm oranı yüksektir.

Pnömokok Aşısı Önerilen Kişiler:

Bağışıklık sistemi normal olup kalp hastalığı, akciğer hastalığı, şeker hastalığı, alkolizm, siroz, beyin- omurilik sıvı kaçağı gibi kronik hastalığı olanlar
Bağışıklık sistemi yetersiz olup pnömokoksik hastalık riskinin artmış olduğu dalağı alınmış kişiler, bazı kan hastalıkları, kronik böbrek hastalığı bulunanlar ve organ nakli yapılmış olanlar
AIDS taşıyıcısı erişkinler
65 yaş ve üzerindekiler
Grip ve pnömokok aşıları yüksek ateşli bir hastalığın seyri sırasında yapılmaz
Grip aşısı yumurta alerjisi olanlara uygulanmamalıdır. Her iki aşı da oldukça güvenlidir. Aşı uygulanan yerde ağrı ve kızarıklık gelişebilir. Ateş, halsizlik, kırıklık gibi bazı yan etkiler olabilir, bunlar geçici ve hafiftir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡