Zindaşti Kimdir (Naji Sharifi Zindashi) | FETÖ'nün Zehir İmamı

Naji Sharifi Zindashi (Zindaşti) bu sabah düzenlenen operasyon ile kendisi ve 9 adamı gözaltına alındı. 2014'de Beylikdüzü'nde kızı ve şoförü silahlı saldırıda öldürüldü. İran'da uyuşturucu kaçakçısı, Ergenekon ve Balyoz davalarının seyrini değiştiren kum

Zindaşti Kimdir (Naji Sharifi Zindashi) | FETÖ'nün Zehir İmamı

Naji Sharifi Zİndashi (Zindaşti) Uluslararası suç örgütü ele başıdır. İran'da uyuşturucu kaçakçılığı yapmaktadır. Hatta 2014 yılında uyuşturucu kaçakçılığı hesaplaşmasından kendinin hedef olduğunu söylediği saldırı da kızı ve şöforü hayatını kaybetmiştir. FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz davalarının seyrini değiştirmek için hedefe koyduğu iki hakime kurduğu kumpasta kilit rol alan gizli tanıktır. Naci Şerifi Zindaşti, yalan ifadelerin ardından firari savcı Zekeriya Öz tarafından tahliye ettirilmişti. Tahliyenin ardından FETÖ'nün uyuşturucu ticaretinden kazandığı para trafiği Zindaşti üzerinden sağlandı. Bu trafiği çok yönlü araştıran güvenlik birimleri FETÖ'nün 'zehir imamı' gibi kullandığı Zindaşti'nin tüm bağlantılarına ulaştı. İşte Zindaşti hakkında tüm detaylar...

Naji Sharifi Zindashi (Zindaşti) Kimdir | FETÖ'nün Zehir İmamı

NAJİ SHARİFİ ZİNDASHİ (ZİNDAŞTİ) KİMDİR?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ergenekon ve Balyoz davalarının seyrini değiştirmek için hedefe koyduğu iki hakime kurduğu kumpasta kilit rol alan gizli tanık İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti, yalan ifadelerin ardından firari savcı Zekeriya Öz tarafından tahliye ettirilmişti. Tahliyenin ardından FETÖ'nün uyuşturucu ticaretinden kazandığı para trafiği Zindaşti üzerinden sağlandı. Bu trafiği çok yönlü araştıran güvenlik birimleri FETÖ'nün 'zehir imamı' gibi kullandığı Zindaşti'nin tüm bağlantılarına ulaştı.

YAKININ KİMLİĞİYLE TÜRKİYE'YE KAÇTI

Zindaşti, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı İran'da idam cezası almasının ardından Kemal Şerifi Seydani ismindeki yakınının kimliğini kullanarak Türkiye'ye kaçtı. İşlediği suçlara bu kimlikle Türkiye'de de devam eden Zindaşti, tutuklanarak cezaevinde konuldu. FETÖ mensubu firari savcı Zekeriya Öz, özel yetkili iki hakime kumpas kurmak için hazırlanan iftiralarla dolu ifadeleri 2010 yılında 'Terazi' kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti'den aldırdı. Bu ifadelerin ardından serbest bırakılan zehir tüccarının FETÖ ile ilişkisi devam etti. Zindaşti, özellikle İran'dan getirip Avrupa'ya sevk ettiği eroinden FETÖ'ye yüklü miktarda 'himmet' ödedi.

Naji Sharifi Zindashi (Zindaşti) Kimdir | FETÖ'nün Zehir İmamı

GÖSTERMELİK EVLİLİK YAPTI

Bu süre içinde Naci Şerifi Zindaşti, Hakkari'de 'Nigar Fırat' isimli İran vatandaşı bir kadınla göstermelik evlilik yaptı. Fırat'ın kimliğini alarak İran'daki gerçek karısına veren Zindaşti, karısını da sorunsuz şekilde Türkiye'ye getirmeyi başardı. Başkasına ait kimlikle karısı için Türk vatandaşlığı talebinde de bulundu.

ZİNDAŞTİ HAKKINDA YER ALTINDA 'İNFAZ' KARARI

Zindaşti'nin FETÖ ile ortaklaşa yürüttüğü eroin himmeti çarkı, uluslararası eroin kaçakçılarının Yunanistan'a sevkettiği 5 ton eroini çalmasıyla bozuldu. Küresel baronların 'malını' çalan Zindaşti hakkında yeraltında 'infaz' kararı alındı. Devreye küresel zehir tüccarları girince FETÖ'nün gözden çıkardığı Zindaşti'ye suikast teşebbüsü gecikmedi. Tetikçiler İranlı baronun içinde olduğunu düşündükleri aracı 26 Eylül 2014 günü çarpraz ateşe aldı. Ancak araçta Zindaşti yerine kızı ve yeğeni bulunuyordu. Olayda iki isim de öldü. Bu arada, çalınan eroinin önemli bir kısmının, FETÖ'ye arsa karşılığı 40 milyon euro himmet ödediği ortaya çıkan ünlü eroin kaçakçısı Urfi Çetinkaya'ya ait olması dikkat çekici.

Naji Sharifi Zindashi (Zindaşti) Kimdir | FETÖ'nün Zehir İmamı

KIZINI VE ŞOFÖRÜNÜ ÖLDÜRDÜLER

26 Eylül 2014 yılında Zindaşti'yi hedefleyen tetikçiler, takip ettikleri cip Hadımköy ışıklarda durunca içinde bulundukları kiralık araçtan iniyor. İki tetikçi saldırıyı gerçekleştiriyor. Kontrolden çıkan cip, yolun karşı yönüne geçiyor.

Türkiye-Hollanda-Panama üçgeninde yaşanan uyuşturucu hesaplaşmalarından ilki olan Zindaşti saldırısının azmettiricileri 2007 yılında polisin düzenlediği bir operasyonda gözaltına alınan İşadamı Orhan U. ve Çetin K. iddiaya göre halen Hollandada yaşayan ikili, Zindaştiyi öldürtmek için Türkiyede bir çeteyle 5 milyon dolara anlaştı.

Naji Sharifi Zindashi (Zindaşti) Kimdir | FETÖ'nün Zehir İmamı

Azmettiricilerden parayı alan çete saldırıyı planladı. Saldırıda yer alacak tüm çete üyelerine 5 bin dolar pay edildi. Cinayet için Hacı Osman Sezen ve Turgay Akartetikçi olarak tutuldu. Her bir tetikçiye verilen para ise 80 bin TL oldu.

"ASIL HEDEF BENDİM" DEMİŞTİ

Büyükçekmece’de lüks bir cipe gerçekleştirilen saldırıda Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı Arzu Şerif Zindaşti ve ve şoförü Devrim Öztunç öldürülmüştü. Naci Şerifi Zindaşti, “Daha önce tehdit aldım.Çocuklara birşey yapacaklarını zannetmiyordum. Hedef bendim” diye açıklama yapmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡