Ziya Selçuk Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşındadır?

Ziya Selçuk Kimdir? Biyografisi, Hayatı, Özgeçmişi, Doğum yeri, Doğum Tarihi, Fotoğrafı Kaç Yaşında, Memleketi ve Nereli Olduğu? Ziya Selçuk hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde…

Ziya Selçuk Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç yaşındadır?

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Doğum tarihi : 01.Mayıs.1961
Ziya Selçuk kaç yaşında : 58
Kilo & Boy :
Burcu : Boğa
Meslek : Akademisyen, Bakan
Ziya Selçuk doğum yeri : Ankara

ZİYA SELÇUK BİYOGRAFİSİ

9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.
Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Ankara ÜniversitesiEğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversitede Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır. Daha sonra doktora eğitimine devam eden Selçuk, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamlamıştır. Sonrasında Gazi ÜniversitesiEğitim Fakültesi, sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğretim görevlisi olarak görev yapan Ziya Selçuk, doçent ve profesör unvanlarını almaya hak kazanmıştır.
Çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu üstlenen Ziya Selçuk, TED Üniversitesi'nin de kurucusu ve aynı zamanda Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır. Müfredat reformunda başarıya imza atan Prof. Dr. Ziya Selçuk, 2003-2008 yılları arasında MEB Talim Terbiye Kurulu başkanlığını yürütmüştür.
21 Mart 2003 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine gelmiştir ve 8 Mayıs 2008 tarihinde görevinden ayrılmıştır.
Ziya Selçuk, evlidir ve 3 çocuğu vardır.
Özel Maya okullarının kurucusu olan Ziya Selçuk, Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çok sayıda araştırmaya imza atmıştır. Ziya Selçuk aynı zamanda Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesidir.
9 Temmuz 2018 tarihinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak atandı.
Prof. Dr. Ziya Selçuk’un kitapları :
1995 - İnsan İlişkilerinde Kendini Açma
1998 - Gelişim ve Öğrenme
1998 - Okul Deneyimi ve Uygulama
2000 - Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar
2000 - Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları

 

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡