Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

Oyuncu Asuman Dabak boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lenf bezlerinde oluşan kitle nedeniyle acil ameliyata alındı. Peki Asuman Dabak kimdir? Sağlık durumu nasıl? Onu kimler ziyarete geldi? Haberimizde bulabilirsiniz.

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

Sevilen oyuncu Asuman Dabak boğaz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lenf bezlerinde oluşan kitle nedeniyle acil ameliyata alındı. Ameliyatının nasıl geçtiği konusunda açıklamalarda bulundu.

"AMELİYATIM BAŞARILI GEÇTİ"

Çok Sevgili Basın Mensubu Yol Arkadaşlarım, doktorumun öngörüsüyle acilen ameliyata alındım. Doktorlarım, ameliyatın başarılı geçtiğini söylediler. Beni böyle bir günde yalnız bırakmayan tüm basın emekçilerine, çok değerli sevenlerime ve tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. Herkese sağlık dolu mutlu yarınlar diliyorum.

DOSTLARINA BU ŞEKİLDE TEŞEKKÜR ETTİ

"En zor günleri bile bayram neşesinde yaşatan canım ailem dostlarım iyi ki varsınız"

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

LENF BEZLERİ NEDİR? NE ZAMAN TEHLİKEYE İŞARET EDER?

Boyun Lenf bezleri vücudun hemen her bölgesine yayılmış olan lenfatik sistem adlı bağışıklık sisteminin bir parçasıdır. Çoğumuz, kulak altında, boyunun her iki tarafında, çene ve koltuk altlarında büyüyen bezelere yabancı değilizdir. Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Bunun nedeni içerisindeki savaşçı hücre (lenfosit- antikor) sayısının artmasıdır.

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

Genelde 1 cm çapına kadar olanlar normal kabul edilebilir. Daha büyükler mutlaka yakından takip edilmelidir. Boyunda çene altında, kulak ön ve arkasında, boyun orta hattı ve yanlarında, boyundaki en büyük kasın üst, orta ve altında gruplaşırlar. Baş boyunda her hangi bir yerde vücuda zarar verme potansiyeli olan bir olay varsa bu bezeler irileşir. Kanserlerin büyük kısmı lenf yollarıyla yayılmaya çalışırlar ve uzun süre boyun bezelerine takılırlar. Aslında bu durum vücuttaki diğer bölgeler için de geçerlidir. Genellikle kanserin çevresindeki bölgeye ait lenf düğümleri tutulurlar. Sonra geniş yayılım olur.

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

Nasıl ayrım yapılır?

Enfeksiyon kaynaklı olanlarda şu özellikle çoğu kez mevcuttur.

1) Ağrı olması
2) Son zamanlarda ortaya çıkmış olması
3) Üstteki ciltte kızarıklık olması
4) Enfeksiyon kaynağının görülebilir olması (bademcik, geniz eti, sinüzit, ağız içi vs..)
5) Muayenede yumuşak olması

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

Kanser kaynaklı olanlardaki muhtemel özellikler

1) Hastanın yaşı (40 üzeri)
2) Haftalar-aylardır var olması
3) Ağrı olmaması
4) Sert olması
5) Birbirine yapışık gibi duran lastik kıvamında birden fazla beze hissedilmesi
6) Kulak alt hizasında olması
7) Hastanın sigara, alkol kullanma öyküsü

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

ASUMAN DABAK KİMDİR?

Asuman Dabak ; 1 Şubat 1970 tarihinde, Akhisar’da dünyaya geldi. Turizm ve otelcilik okuyan, ancak oyunculuk eğitimi almamış olan sanatçı, buna rağmen, iyi gözlemcilik ve yorumculuk yeteneğiyle tiyatrodan sonra kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde rol aldı, seslendirme üzerine çalışmalar yaptı. Tatlı Hayat dizisindeki “Menekşe” rolü ile ilgi topladı. Özel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptı. Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kuran sanatçı, hazır cevap oluşuyla tanınıyor.

Sanat hayatına Bahçelievler Belediye Tiyatrosu’nda başlayan Asuman Dabak, Ekranlarda ilk olarak Örümcek dizisindeki Emine rolüyle boy gösterdi.

Asuman Dabak Kimdir | Neden Hastaneye Kaldırıldı

2006’da Asuman Dabak Tiyatrosu’nu kurdu.

2007 yılında yakalandığı “rahim kanseri” hastalığı nedeniyle bir dizi ameliyat geçirdi. Hastalığı sebebiyle aoyuncu “taşıyıcı anne”lik için yasal yolların açılmasını istiyor.

Asuman Dabak, Çocukluk aşkı olan Avukat Ümit Birsel ile evlidir. Dabak’ın nikah şahitliğini, eski set arkadaşı Türkan Şoray yapmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡