Yörsan iflas mı ediyor? Yörsan battı mı? Yörsan konkordato başvurusunda bulundu

Gıda devi Yörsan maddi güçlük çektiği gerekçesi ile konkordato talebinde bulundu. Birçok firmanın konkordato ilan ettiği son günlerde bir konkordato açıklaması da süt ve süt ürünleri sektöründe yarım asırı geride bırakan Yörsan'dan geldi. Peki Yörsan ifla

Yörsan iflas mı ediyor? Yörsan battı mı? Yörsan konkordato başvurusunda bulundu

Yörsan Gıda konkordato istedi. Dava dilekçesinde, şirketin mali güçlük içinde olduğu kaydedildi. Dilekçede, konkordato kararı verilmesi halinde Yörsan’ın yeniden etkin bir biçimde faaliyetlerini sürdürebileceği kaydedildi. Konkordato isteyen Yörsan hakkında bazı alacaklıların ise birkaç gün önce icra takibine geçtiği belirlendi.Yörsan batıyor mu? Yörsan neden konkordato istedi? Yörsan battı mı?Yörsan kimin? sorularının yanıtını sizler için araştırdık.

YÖRSAN BATIYOR MU? YÖRSAN İFLAS MI EDİYOR?

Konkordato başvurusu önceki gün Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesine yapıldı. Dava başvurusunda, şirketin mali güçlük içinde olduğu kaydedildi.Dava dilekçesine göre, ekonomide yaşanan genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilediği belirtildi.

YÖRSAN NEDEN KONKORDATO İLAN ETTİ?

Zincir marketlere satılan ürünlerin kâr marjındaki düşüş, akaryakıt nedeni ile artan lojistik giderleri ve kredi maliyetlerindeki yükselişin, şirketin mali dengesini bozduğunu kaydettiği değerlendirmesi yer aldı.

Konkordato talep eden Yörsan Gıda’ya yönelik bazı alacaklıların ise icra takibine geçtiği öğrenildi. Şirkete süt veren bir alacaklı 400 bin liralık alacağı nedeni ihtiyati haciz kararı aldı. Konuya ilişkin, şirket yetkililerinden ise herhangi bir dönüş olmadı.

YÖRSAN HAKKINDA

Yörsan’ın temelleri 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi’nin kurulması ile atıldı. 1979 yılında Susurluk’ta bir mandıranın alımıyla beraber 1984’te inşa edilen süt ürünleri fabrikasının faaliyete geçmesiyle, Yörsan A.Ş kuruldu. Yörsan’ın, 1984’te Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasının kurulması ile devam eden gelenekten geleceğe uzanan başarılı faaliyetleri devam etti.

Yörsan, süt ve süt ürünleri kategorisinde 200’e yakın çeşidiyle geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Geleneksel peynir çeşitlerini sevenler ve yöresel tatlardan vazgeçemeyenler için geliştirdiği ürünlerle tüketicileri buluşturan Yörsan, 1996’dan bu yana Türkiye’nin dört bir yanındaki güçlü satış ağıyla lezzet tutkunlarına ulaşmaktadır. Geniş ürün yelpazesinin yanı sıra, peynir sektöründe ürün bazında en çok çeşide sahip olan firma unvanını elinde bulunduran Yörsan, aynı zamanda tüketicilerin büyük beğenisini kazanan Türkiye’nin ilk kaymaklı tava yoğurdunu ve ev yoğurdunu satışa sunan ilk marka olma özelliğini taşımaktadır.

Yörsan iflas mı ediyor? Yörsan battı mı? Yörsan konkordato başvurusunda bulundu

Ticari geleneği 1908 yılına dayanan Yörsan, kurulduğu günden bugüne, sağlıklı ve hijyenik üretim koşullarıyla tüketicilerine kaliteli ve lezzetli ürünler sunmayı ilke edinmiştir. Türkiye’de üretilen süt ve süt ürünleri geleneğinin sürekliliğini sağlamak, dünyaya tanıtmak ve sahip olunan bu kültür mirasına sahip çıkmak Yörsan’ın başlıca şirket politikası ve misyonudur.

Yörsan, yurt içindeki pazar payının yanı sıra, yurtdışına da büyük çapta ihracat gerçekleştirmektedir. Dünya markası olmayı hedefleyen Yörsan, süt ve süt ürünleri sektöründe Amerika, Japonya, Kuzey Kıbrıs ve orta doğudaki birçok ülke de dahil olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡