Müjde geldi! Esnafa kira ve hibe desteği başvuruları bugün başlıyor

Son dakika haberi... Koronavirüs salgının ekonomiye olumsuz etkileri nedeniyle esnaflara sağlanacak olan esnaf ve kira desteği başvuruları bugün başlıyor.

Müjde geldi! Esnafa kira ve hibe desteği başvuruları bugün başlıyor

Son dakika haberi... Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Digikamp Dijital Dönüşüm Yarışması Tanıtım Toplantısı'na katıldı ve bir konuşma gerçekleştirdi. Bakan Pekcan konuşmasında milyonlarca esnaf ve sanatkarın başvuruların ne zaman yapılacağını merakla beklediği kira yardımı ve hibe desteğine başvuruların bugünden itibaren alınacağını açıkladı.

Küçük olmadan büyük, esnaf olmadan küresel marka olunamayacağını vurgulayan Pekcan, şöyle konuştu:

"Bu yüzden Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'taki kabine toplantısında verdiği müjde kapsamında pandemiden en çok etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere ilişkin kira yardımı ve hibe destek başvurularını, geçen hafta yaptığım açıklamada, ocak ayının ilk haftasında almaya başlayacağımızı söylemiştim. Ancak Bakanlığımız, çözüm ortaklarıyla beraber gece-gündüz çalışarak bu süreci hızlandırdı ve destek sistemimiz bugün itibarıyla başvuruları alır hale gelecek. Bununla ilgili bilgilendirmeyi de web sitemizde yapıyor olacağız." 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡