1 Dolar kaç TL ? Dolar ne kadar oldu? Euro ve dolar bugün ne kadar? 19 Haziran 2018

Dolar -euro kaç TL? Piyasalarda son durum nedir? Seçimlere 5 gün kala Türkiye ekonomisinde neler yaşanıyor? Doların 4,75'in üzerine çıkması ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek sosyal medyadan bir açıklama yaptı. İşte 19 Haziran salı günü dolar kurunda s

1 Dolar kaç TL ? Dolar ne kadar oldu? Euro ve dolar bugün ne kadar? 19 Haziran 2018

Dolarda yaşanan gergin başlangıç üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu. Yaşananların küresel bir hareket olduğunu belirten Şimşek'in açıklamasını sosyal medya hesabından paylaştı.Peki dolar kaç tl? euro kaç TL oldu? Piyasalarda son durum nedir?

Güne yükseliş eğilimi ile başlayan dolar öğle saatlerine yaklaşırken 4.76 liranın üzerine çıktı. Dolarda yaşanan bu yükselişin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir tweet attı.

"YAŞANANLAR KÜRESEL BİR HAREKET"

Yaşananların küresel bir hareket olduğunu belirten Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Küresel bir dalga! Ülkemize özgü değil.Korumacılık (ticaret savaşları) endişesi etkili. Örneğin, G Afrika para birimi Rand %1.6 aşağıda. Çin borsası ~%5 düştü. Avrupa borsaları düşüşte. Merkez Bankası gerekli adımları attı. Seçim belirsizliği azaltacak. Tedbir aldık, alıyoruz."

DOLAR KAÇ TL OLDU DOLAR KURUNDA SON DURUM?

Dolar 4.7633 lira gün içi zirvesini görmesinin ardından saat 11.50 itibariyle 4.7590 liradan el değiştirdi. Euro ise 5.50 liraya ulaştı.

ABD ve Avrupa merkez bankalarının 2008 krizinden beri sürdürdüğü genişlemeci politikalarına kısa vadede son vereceklerine yönelik geçen haftaki kararlarının etkisiyle dolar 4,70'in üzerinde işlem görüyor.Dolar/TL bankalararası piyasada 4,75 civarında seyrediyor.

1 Dolar kaç TL ? Dolar ne kadar oldu? Euro ve dolar bugün ne kadar? 19 Haziran 2018

Euro/TL de 5,50 seviyesinde hareket ediyor.Piyasalar bir yandan küresel gelişmeleri diğer yandan pazar günü gerçekleşecek seçimin sonuçlarını bekliyor.

Uzmanlar, yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Euro Bölgesi cari işlemler dengesi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini, ticaret savaşına ilişkin haber ve açıklamaların yatırımcı kararları üzerinde etkili olacağını belirtti.

Teknik açıdan dolar/TL'de 4,65 - 4,75 bandının öneminin arttığını ifade eden analistler, bu seviyelerin kırılması durumunda kırılma yönüne doğru hareketin ivme kazanabileceğini dile getirdi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡