13 Aralık 2018'de okullar tatil olacak mı? İşte kar tatili olan iller...

Türkiye kara teslim oldu! Yurdun büyük bir bölümü etkisi altına alan kar yağışı vatandaşların aklına 13 Aralık perşembe günü okullar tatil olacak mı sorusunu getirdi. Yarından itibaren İstanbul'da beklenen kar yağışı öğrencileri ümitlendirdi. Peki 13 Aralık 2018 okullar tatil mi? İşte kar tatili olan iller...

13 Aralık 2018'de okullar tatil olacak mı? İşte kar tatili olan iller...

Meteoroloji'den gelen hava durumu uyarılarının ardından beklenen oldu. İstanbul'un yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırdı. Kar yağışının devam etmesi durumunda ilerleyen saatlerde 'İstanbul'da okullar tatil olacak mı' sorusu akıllara gelebilir.

İSTANBUL'DA YARIN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde bulunan hava durumu tahminlerine göre yarın yine yağışlı havanın etkili olması bekleniyor.

OKULLAR TATİL OLACAK MI? 13 ARALIK 2018

Meteoroloji'den ilerleyen saatler kar yağışı ile ilgili yeni uyarılar gelmesi durumunda sizlere aktarıyor olacağız. İstanbul'da okulların tatil edilmesi ise beklenmiyor.

13 Aralık 2018'de okullar tatil olacak mı? İşte kar tatili olan iller...

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

SİVAS

Sivas'ta kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime öğleden sonra yarım gün ara verildi. Geceden itibaren etkili olan kar yağışı Sivas'ta eğitimde de aksamalara neden oldu. Taşımalı eğitim yapılan il genelindeki tüm okullarda eğitime öğleden sonra ara verildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan sosyal medya hesabından, "Taşımalı eğitim yaptığımız il genelindeki tüm okullarımızda öğleden sonra eğitime yarım gün ara veriyoruz. Öğrencilerimizin evlerinde bol kitap okuyacağı tatil diliyorum" dedi.

BİTLİS

Bitlis'te etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilerek, engelli ve hamile olanlara bir gün idari izin verildi. 76 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu kentte, kar yağışı sabah saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Bitlis Belediyesine bağlı ekipler cadde ve kaldırımlarda kar temizleme çalışmaları başlatırken, karayolları ve özel idare ekipleri de çalışmalarını sürdürdü. Öte yandan, yağan karın sulu olması ve çıkan rüzgardan dolayı refüjlerde bulunan ağaçların çoğu kırıldı.

13 Aralık 2018'de okullar tatil olacak mı? İşte kar tatili olan iller...

ELAZIĞ

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Sivrice'de bugün etkili olan fırtına nedeniyle valilik kararıyla ilçede eğitime, yarım gün ara verildiğini söyledi. Okulların öğleden sonra tatil edildiğini belirten Gürtürk, "Sivrice ilçesinde fırtınanın etkili olması nedeniyle valilik kararıyla öğleden sonra okullar tatil edildi. Öğrencilerin herhangi bir zarar görmemesi için böyle bir karar alındı. Yarın Sivrice ilçemizdeki okullar eğitimine devam edecek" dedi.

BOLU DAĞI'NDA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Akşam saatlerinde başlayan yağış, otoyolun Bolu Dağı Tüneli bölgesi ile viyadükler üzerinde ve D-100 kara yolunda Seymenler, Bakacak, Karanlıkdere mevkilerinde etkisini gösteriyor. Kar kalınlığının 5 santimetreye yaklaştığı bölgede Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 

Bu arada zaman zaman etkili olan sis nedeniyle de söz konusu güzergahlardaki görüş mesafesi yer yer 35 metreye kadar düşüyor.

Öte yandan kar yağışı, kent merkezinde de etkisini gösteriyor.

13 Aralık 2018'de okullar tatil olacak mı? İşte kar tatili olan iller...

BURSA-ANKARA KARAYOLUNDA KAR YAĞIŞI

İnegöl’de kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bursa ile Ankara’yı birbirine bağlayan önemli güzergahlardan İnegöl’deki Mezit Boğazı’nda da yağış etkisini göstermeye başladı. Yağış nedeniyle yol karla kaplanırken Karayolları ekipleri tuzlamaÿçalışması yaptı. Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekipleri de sürücülere yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıda bulundu. Ekipler ayrıca ağır tonajlı araçlarda kış lastiği denetimi yaptı. Ekipler tarafından durdurulan sürücülerden Evren Demirci, "Yapılan uygulamalar bizim can güvenliğimiz için. Kurallar herkes için geçerli. Trafik ekiplerinin uygulamalarını olumlu karşılıyorum" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡