2019 Seçim tarihleri değişti mi?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün kü grup toplantısında 2019'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı, genel seçim ve yerel seçim için 'erken seçim' çağrısı gündeme bomba gibi düşmüştü. Peki 2019 Seçim tarihleri değişti mi?

2019 Seçim tarihleri değişti mi?

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin bugünkü grup toplantısında, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye’nin 3 Kasım 2019’a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019’u beklemek mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 günü erken seçim yapılmalıdır dedi. Bahçeli’nin bu çağrısı üzerine, seçim tarihleri de yeniden gündem oldu.

Peki 2019 Seçim tarihleri değişti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtlarken erken seçim sorusuna "Şu an söyleyecek bir şeyim yok" şeklinde cevap verdi.

Bahçeli'nin açıklaması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Bahçeli ile bir görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

"SÖYLEYECEKLERİMİ GRUPTA SÖYLEDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan şöyle konuştu: "Sayın Bahçeli ile yarın 13.30'da Külliye'de görüşmemiz olacak. Görüşmemizde gerek bu süreçle ilgili gerek bu tür açıklama ile ilgili; orada değerlendiririz. Şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim."

2019 SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Planlanmış anayasal takvime göre; 24 Mart 2019’da yerel seçimler, 3 Kasım 2019’da da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri yapılacaktı.

Erken seçim nedir? Erken seçim kararı nasıl alınır?

Erken seçim, Meclis kararı ile alınmaktadır. Hükümetin kurulması veya herhangi bir değişiklik için Anayasa'da öngörülen 4 yıllık seçim dönemi dolmadan yapılan seçimdir. Erken seçim kararı alınması, iktidara tek başına gelecek milletvekili sayısını çıkaramayan partilerin uzlaşamayarak, koalisyon kuramaması durumuna bağlıdır. Uzlaşamayan partiler hükümet kuramadığından, erken seçim kararı alınır.

ERDOĞAN'IN GRUP TOPLATISINDAKİ ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin erken seçim çıkışına cevap vermesi beklenen Erdoğan, konuşmasında "Referandumun yıl dönümüne değinen Erdoğan, “Dün 16 Nisan halk oylamasının yıl dönümüydü. Burada 16 Nisan referandumuna katılan, bilhassa da evet diyen milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Krizlerin en önemli sorunlarından olan yönetim sistemi 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Erdoğan, “Kongreler konusunda asla taviz veremeyiz, rehavet hiç mi hiç olmamalı. İstanbul’da iki önemli ulusal kongreye katıldım. Yüzü aşkın ülkeden gelen misafirlerle bir arada dolduk. Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı hatırlattık. CHP’den biri çıkıyor, Türkiye’ye gelmeyin. Tam aksine onlar gelmeyin dedikçe küresel girişimciler Türkiye’de yatırım adımı atıyorlar. Tüm yatırımcı ve girişimcileri ülkemize davet ettik.”

"2019 KASIM SEÇİMLERİ"

"Referandumun yıl dönümüne değinen Erdoğan, “Dün 16 Nisan halk oylamasının yıl dönümüydü. Burada 16 Nisan referandumuna katılan, bilhassa da evet diyen milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Krizlerin en önemli sorunlarından olan yönetim sistemi 2019 Kasım seçimlerinde tamamen yürürlüğe girecek. 

Milletimizin gönüllerindeki ittifakı MHP ve diğer partilerle siyaset sahasında hayata geçirerek önemli bir adım attık. AK Parti olarak MHP ile 7 Ağustos'a sadık kaldık. Sözde anamuhalefet daveti kabul etmeyerek, son anda geldi. Oradaki konuşmayı da fırsat bilerek hemen aleyhte konuşmaya başladı, çünkü akşam başka sabah başka. Bu süreç MHP ile AK Parti'yi Cumhurun ittifakına taşıdı. Cumhur ittifakı ile yeni bir dönem başlayacak. Bu süreci 2019 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine inşallah taşıyoruz."

2019 Seçim tarihleri değişti mi?

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡