2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

Milyonlarca öğrenci ve veli tarafından heyecanla beklenen gün geldi. Öğrencilerin 2021 LGS maratonu sona erdi. Peki 2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı? İşte yanıtlar...

2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

Öğrencilerin 2021 LGS maratonu sona erdi. LGS sınavına pazar günü saat 09:30'da başladı.  Sınavın sona ermesinin ardından 2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı? sorularının yanıtları araştırılmaya başladı. İşte merak edilenler...

2021 LGS SORU KİTAPÇIĞI YAYIMLANDI MI? 2021 LGS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

1 milyon 243 bin 801 öğrencinin katıldığı sınav, iki oturum hâlinde 17 bin 793 okul ve 82 bin 355 salonda yapıldı. Yaklaşık 350.000 kişinin görevli olduğu sınavın sonuçlar 30 Haziran 2021’de açıklanacak. LGS sınavının sona ermesinin ardından öğrenciler soru kitapçıklarının erişime açılmasını beklemeye koyuldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile soru kitapçıklarının erişime açıldığı duyuruldu. 2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı.

2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları
06/06/2021 tarihinde uygulanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın Soru Kitapçıkları (Sayısal ve Sözel) ve cevap anahtarları yayımlandı."

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin Tıklayın

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin Tıklayın

"LGS'Yİ SORUNSUZCA TAMAMLADIK"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınav sonrasında gerçekleştirdiği açıklamasında sınavın sorunsuz şekilde tamamlandığını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "2021 #LGS’yi planladığımız gibi sorunsuzca tamamladık. Sınavda görev alan meslektaşlarımız başta olmak üzere destekleri için sağlık ve emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Sonucun her koşulda çocuklarımızın mutluluğu ve umudu olmasını dilerim"

"SINAV İÇİN GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI"

LGS sınavına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da mesaj yayımlayarak sınavdan önce merak edilen noktalara açıklık getirdi: "LGS'ye az kalmışken kafalardaki soru işaretlerine yönelik bazı hatırlatmalarımız var. Her detayı düşünüp tedbiri aldık, her sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimize çok selamlar ve şimdiden başarılar..."

2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

SINAVDA BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADI

Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarda doğrultusunda oturma düzeni sosyal mesafe kuralına göre yapıldı. Ayrıca sınavda değişiklik olmadığı ve her zamanki gibi iki oturum şeklinde gerçekleşeceği ifade edildi. Sınav günü en geç saat 9.00'da okulda olunması gerektiği vurgulandı. Ancak buna rağmen sınava geç kalan öğrenciler de oldu. 

2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

SINAVDA MASKE TAKILMADI

Bakan Selçuk gerçekleştirdiği açıklama ile en çok merak edilen konuların başında yer alan maske zorunluluğuna değindi. Sosyal mesafe kuralına göre oturma düzeni yapılacağı bu nedenle sınav süresince maske takma zorunluluğu bulunmadığı ifade edildi. Ancak okul bahçesi ve koridorlarda maske takmak zorunlu tutuldu. Öğrenciler sınav boyunca maskelerini çıkararak rahat bir şekilde soruları yanıtlama imkanı buldu.

2021 LGS soru kitapçığı yayımlandı mı? 2021 LGS soru ve cevapları yayınlandı mı?

LGS SINAVINA DAİR DETAYLAR

Sınav kılavuzunda şu ifadelere yer verildi: "Merkezî Sınav, 06 Haziran 2021 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.
Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.
Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;
i. Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
ii. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
iii. Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika olarak uygulanacaktır.
ç. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır."

SINAV UYGULAMASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI MI?

LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2021 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru soruldu. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başladı. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri oldu.
 
Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Yapılan açıklamalarda sınav sonuçlarına dair bilgiler de paylaşıldı. Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

SINAVLI OKULLARDA ÖĞRENCİ KONTENJANI 174 BİN 160

Açıklanan kılavuzun ekinde merkezî sınavla öğrenci alacak Anadolu liseleri, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumları da yer aldı. Açıklanan listeye göre Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjan ayrıldı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡