23.İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor

İstanbul Kültür Vakfının düzenlediği 23.İstanbul Tiyatro Festivali bugün ilk oyunla başlıyor.

23.İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor

İstanbul Kültür Vakfının düzenlediği 23.İstanbul Tiyatro Festivali bugün ilk oyunla başlıyor.

Bu yılki sloganı “Hayat Ters Yüz” olarak belirlenen festivalin “Öğrenme ve Gelişim Programı” kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler de gerçekleştirilecek. Festivalde tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösterimi yapılacak.

28 TİYATRO, 78 GÖSTERİM

23. İstanbul Tiyatro Festivali hakkında bilgi veren İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz, “23. İstanbul Tiyatro Festivali’nin programında bu sene yurt dışından 12, Türkiye’den 16 olmak üzere 28 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 78 gösterimi bulunuyor. Ayrıca festival boyunca Öğrenme ve Gelişim Programı kapsamında okuma tiyatroları, söyleşiler, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi tamamı ücretsiz yan etkinlikler gerçekleştireceğiz Kampanyasını hayat ters yüz olarak belirlediğimiz bu seneki festivalde sahne sanatlarının genel olarak kabul edilmiş kalıplarının sorgulandığı alışılmışın dışında sahneleme tekniği ve yapısına sahip performanslardan oluşan programıyla “sahne neresi?” ve “oyuncu kim?” gibi sorulara yanıt arayacağız.” dedi.

OYUNA KATILMA FIRSATI

Yılmaz konuşmasına şu sözler ile devam etti: “Farklı sahnelemelerden oluşan yapımlarla seyirciler bir taraftan Vakhtangov Tiyatrosu yapımı Yvgeni Onegin ile Puşkin’in şiirsel dünyasına tanık olup büyüleyici müziğe ve sahnelemeye kendini teslim ederken diğer taraftan Being Faust-Enter Mephisto ile yine bir klasiği bu kez günümüzün iletişim araçlarının aracılığı ile izleme ve hatta oyuna katılma fırsatı bulacak. Temiz Şehir’de ise yaşamlarını temizlik yaparak, bakıcılık yaparak kazanan mülteci kadınların kendi yaşam öykülerine tanık olacak.”

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 23. İstanbul Tiyatro Festivali, 13 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡