6 Haziran LGS sınavı iptal mi? LGS sınavı iptal edilecek mi 2021?

6 Haziran Pazar günü iki oturum şeklinde gerçekleştirilen LGS sınavı sonrası yüzlerce aday Twitter üzerinden LGS'nin iptali yönünde Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) talepte bulundu. Peki LGS sınavı iptal edilecek mi 2021? MEB'den bir açıklama yapıldı mı? İşte son gelişmeler...

6 Haziran LGS sınavı iptal mi? LGS sınavı iptal edilecek mi 2021?

Yaklaşık 1 milyon aday bu yıl 6 Haziran'da uygulanan Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) katıldı. Sınavın YKS ile eşdeğer zorlukta olduğuna dikkat çeken adaylar sosyal medyada bir araya gelerek yetkililere seslendi. Twitter kullanıcıları #ZorSınav hastagi altında toplanarak sınavın iptalini istedi. Peki LGS sınavı iptal edilecek mi 2021? 

LGS SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği LGS'ye katılan 8.sınıf mezunları sınavın bir hayli zor olduğunu hatta ileriye giderek üniversite sınav soruları ile eşdeğer zorlukta sorular ile karşılaştıklarını belirtti. Yüzlerce aday sınavın iptali için sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 1 yılı aşkın süredir uzaktan eğitim gören öğrenciler yaşadıkları bu zorlu sürecin ardından LGS'de ter döktü. Uzaktan eğitimin verimli olup olmadığı hala tartışma konusu iken bu kez LGS sorularının zorluğu tepki çekti. Ancak bazı adaylar da soruların normal zorlukta olduğunu belirtti.

Öte yandan MEB'den LGS sınavının iptali hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. 

6 Haziran LGS sınavı iptal mi? LGS sınavı iptal edilecek mi 2021?

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6 Haziran 2021 tarihinde merkezi olarak uygulanan LGS sınavının sonuçları ise 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

6 Haziran LGS sınavı iptal mi? LGS sınavı iptal edilecek mi 2021?

LGS SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

LGS sözel ile sayısal soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. 

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

SINAVLI OKULLARDA ÖĞRENCİ KONTENJANI KAÇ?

Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye LGS puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Sınavla öğrenci alan okullara toplam 174 bin 160 öğrenci alınacak olup, Anadolu liselerine 56 bin 396, fen liselerine 36 bin 980, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 712, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 930 kontenjanın ayrıldığı belirtildi. 

1
0
0
0
2
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡