9 Eylül'de Yapılan Kaymakamlık Sınav Sonuçları

Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandı mı. Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. 2017 Kaymakamlık sınav sonuçları için tıklayınız

9 Eylül'de Yapılan Kaymakamlık Sınav Sonuçları

Kaymakamlık sınav sonuçları açıklandı mı. Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. 2017 Kaymakamlık sınav sonuçları için tıklayınız

9 Eylül tarihinde yapılan Kaymakamlık sınav sonuçlarına ilişkin meraklı bekleyiş sürüyor. Adaylar sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenecekler. Her yıl düzenli olarak yapılan kaymakamlık aday sınavlarına ilişkin bu yılda katılım yüksekti. İçişleri Bakanlığı tarafından atama yapılacak olan kurumda sınav sonrası sonuçlar en çok merak edilenler arasında. Geçtiğimiz yıl sınav Aralık ayında yapılmış sonuçlar ise Ocak ayında açıklanmıştı. İşte tüm merak ettikleriniz ve 2017 Kaymakamlık sınav sonuçları hakkında detaylar...

KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇLARI
Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin net bir açıklama bulunmamaktadır. ÖSYM geçtiğimiz yıl yapılan sınavın sonuçlarını açıklayacağı tarihi resmi sitesinde belirtmişti. Bu yıl ise sonuçların açıklanacağı tarih hakkında açıklama bulunmamaktadır. Tahmin edilen ise sınavın yapıldığı günden bir ay içerisinde açıklanacağı yönünde olması. 

KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarda yer alan linkten sonuçlar açıklandığı andan itibaren bulabilir yapmanız gereken işlemleri ve kurumdan yapılan son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz.

SINAV SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ ( İLK 400 ADAY )
İlk 400 aday ve 400. adayla aynı puanı alan diğer adayların sınav sonuç bilgisinde “İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihleri İçişleri Bakanlığı tarafından bildirilecektir.”, 70 ve daha yüksek puan alan ancak kontenjana giremeyen adayların sınav sonuç bilgisinde “Kontenjan nedeniyle mülakata çağrılmadınız.”, 70 puanın altında puan alan adayların sınav sonuç bilgisinde ise “Kazanamadınız.” ibaresi yer alacaktır.

KAZANAN ADAYLARIN PUAN ANALİZİ
Kaymakam adaylığını kazanan adaylar içerisinde yazılı sınav birincisi olarak 100 puan almayı başaran adayın ismi de var, mülakatı geçenler içerisinde sözlü sınav puanından en yüksek puan alan aday 99 puan almıştır. Yine kazananlar içerisinde en düşük sözlü puan alan adaylar ise 70 puan almıştır. Nihai başarı puanı olarak listede ismi geçen aday ise 73,505 puan alarak son sırada kaymakam adayı olmaya hak kazanmıştır.

KAYMAKAM MAAŞLARI NE KADAR?
Kaymakam maaşları Ocak 2017'de 4 bin 100 lira civarındaydı ve Temmuz ayında memurların maaşlarına yapılan zamlar ile birlikte 4 bin 500 liraya yakın maaş almaya başladılar. Kaymakamlarda bilindiği üzere memurların maaşlarına yapılan zam oranları ile birlikte maaş almaktadır ve şu anda kaymakamlar 4 bin 500 lira civarı maaş almaktadır. Göreve yeni başlayan kaymakamlar 4 bin 500 lira civarında maaş alırken bu tutar kaymakamın evli olması, çocuğunun olması ve hizmet bölgesine göre değişebilmektedir. Doğu illeri ve ilçelerinde görev yapan kaymakam ile batı illeri ve ilçelerinde görev yapan kaymakamların maaşları bir değildir. Yine maaşlar için hizmet süreleri de önem arz etmektedir. Hizmet süresi çok olan ve İçişleri Bakanlığı bünyesinde uzun yıllardır kaymakamlık yapanların maaşları daha yüksektir.

KAYMAKAM
Kaymakam, ilçenin genel yönetiminden sorumlu olan, devleti ilçede temsil eden, ilçenin en büyük devlet görevlisidir.

GÖREVLERİ
Kaymakam görevlerini bağlı olduğu ildeki valinin denetimi altında yürütür. Başlıca görevleri: İlçede yasaların uygulanmasını sağlar, Valinin emirlerini uygular, İlçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlar, Halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır, Törenlere başkanlık eder, resmi ziyaretleri kabul eder.

Haberimizden merak ettiğiniz Kaymakamlık sınav sonuçlarına ilişkin tüm detayları bulabilir ÖSYM'den yapılan açıklamaları takip edebilirsiniz. İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2017-Kaymakamlık): Sınav Sonuçlarının Açıklanmasına ilişkin son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. 9 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da saat 10.00'da yapılan 2017 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavında artık sona gelindi. Geçtiğimiz yıl sonuçlar sınavdan yaklaşık bir ay sonra açıklanmıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡