Ali Arif Özzeybek kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Alevi mi? Ali Arif Özzeybek biyografisi

Ali Arif Özzeybek, Resmi Gazete'de yer alan atama kararıyla birlikte Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na getirildi. Peki Ali Arif Özzeybek kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Alevi mi? Ali Arif Özzeybek biyografisi haberimizde...

Ali Arif Özzeybek kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Alevi mi? Ali Arif Özzeybek biyografisi

Atama Kararları Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na Ali Arif Özzeybek atandı. Bunun üzerine Ali Arif Özzeybek'in biyografisi araştırılıyor. Peki Ali Arif Özzeybek kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Alevi mi?

ALİ ARİF ÖZZEYBEK KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ? ALİ ARİF ÖZZEYBEK BİYOGRAFİSİ

Ali Arif Özzeybek, 1964 yılında Ankara dünyaya geldi. 1988 senesinde Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun olan Özzeybek,1991 yılında ABD'de implant eğitimi aldı.

Özzeybek, 2004 yılında akademisyen oldu, siyaset bilimcilerle beraber "Gelecek Bilimi Derneği"ni kurdu ve derneğin başkanlık görevini yürüttü.

Ziya Baba Bektaşi Vakfı'nın da eski başkanı olan Özzeybek, 2011-2018 yılları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yaptıktan sonra 2018'de CHP'den istifa etti.

Ali Arif Özzeybek kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Alevi mi? Ali Arif Özzeybek biyografisi

AK Parti'ye katılan Özzeybek, 24 Mart 2021 yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi'nde, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) yedek üyeliğine seçildi.

Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığı görevini yürüten Ali Arif Özzeybek, cemevlerine elektrik ve suyun ücretsiz olması, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulması gibi düzenlemeler öncesinde yaklaşık 6-7 aylık sürede bazı cemevleri ve Alevi köylerinin muhtarlarını ziyaret ederek görüşmeler yapmıştı.

Özzeybek, 3 Şubat 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan Atama Kararı'yla Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’na atandı.

Özzeybek, Atama Kararı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Alevi Bektaşi kardeşlerimizin taleplerine çözüm bulmak ve mili birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanımız tarafından bugün Alevi Bektaşi kültür ve Cemevi Başkanı olarak görevlendirildim.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Sn. Mehmet Nuri Ersoy ve Süleyman Soylu Bakanlarımıza teşekkür ederim. Başlatılan hizmet sürecini tamamlamak ve Halka hizmet Hakka hizmet şiarı ile ekip arkadaşlarımız ile en iyisini yapmaya çalışacağız. Allah yardımcımız olsun."

Ali Arif Özzeybek kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Alevi mi? Ali Arif Özzeybek biyografisi

ALİ ARİF ÖZZEYBEK ALEVİ Mİ?

Ali Arif Özzeybek'in Alevi olup olmadığı bilinmemektedir.

0
24
0
0
0
17
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
1 Yorum