Alparslan Kuytul Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul

Tam kapanma sebebiyle sadece vakit ve cuma namazları için hizmet veren camilerde itikaf ibadeti yapmak isteyen Furkan Cemaati üyeleri, polis ve bekçilerin müdahalesine maruz kalınca Vakif Başkanı Alparslan Kuytul da merak konusu haline geldi. Peki Alparslan Kuytul Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Alparslan Kuytul Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul

Gaziantep'te bir camide, Ramazan ayının son 10 günü icra edilen itikaf ibadetini yapmak için bir araya gelen grup, polis ve bekçilerin müdahalesine maruz kaldı. Tam kapanmadan dolayı camilere giriş, vakit ve cuma namazları haricinde yasaklanırken Furkan Cemaati'ne üye olduğu öğrenilen grup, camide ibadet etmek isteyince Türk polisi ve bekçiler olaya müdahil oldu. Bunun üzerine internet kullanıcıları, Alparslan Kuytul Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? | Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul konularını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

ALPARSLAN KUYTUL KİMDİR? NERELİ? KAÇ YAŞINDA?

20 Ağustos 1965'te Adana'da doğan 56 yaşındaki Alparslan Kuytul, Furkan Vakfı'nın Başkanı'dır. 1980'lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu.

Alparslan Kuytul Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın 46 km güneyindeki Karataş ilçesinde dünyaya geldi. 1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslâm Hukuku bölümünde okudu.

1997 yılında Ezher Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Ezher Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurmuştur. Kuytul'un kendisine ait İnternet üzerinden yayın yapan bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli Dergisi'nin başyazarlığını yapmaktadır

Alparslan Kuytul Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

ALPARSLAN KUYTUL NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

2018 yılında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na hakkında başlatılan 'suç örgütü' soruşturması kapsamında vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine yönelik Adana, Elazığ ve Niğde'de şafak vakti operasyon yapıldı.

Alparslan Kuytul Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alpaslan Kuytul ile birlikte 20 kişi gözaltına alındı.Vakfın genel merkezi, yöneticilerin evleri ve vakfa bağlı kuruluşlarda polislerin araması devam ediyor. Alparslan Kuytul'un sosyal medya hesabından bir süredir Türkiye'nin Afrin'e yaptığı "Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıktığı görülmüştü.

FURKAN VAKFI NEDİR?

GÖSTERİLER YASAKLANDI

Valilikten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında ve bu vakıf ile irtibatlı ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, ilimiz genelinde park, bahçe, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda, umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi ve bu gibi tüm faaliyetlerin eylem ve etkinlikler 5442 sayılı İl İdarisi Kanu'nun 11/C maddesine göre 'huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyeti kamu esenliğinin sağlanması' amacıyla 2911 sayılı toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda Valilik makamının onayı ile yasaklanmıştır."

Alparslan Kuytul Kimdir | Neden Gözaltına Alındı

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡